Fier: HAPET SHKOLLA E PARË SERBE

shkolla_serbeShoqata e serbëve të Shqipërisë me qendër në Rreth Libofshë në bashkëpunim me zyrën e përbashkët të serbëve në rajon ka çelur në Hamil, komuna Dërmënas, kursin e gjuhës serbe.

Ceremonia e nisjes së mësimit të kësaj gjuhe, është zhvilluar në mesditën e së shtunës në ambientet e godinës së krijuar në këtë fshat. Përfaqësues të kësaj shoqate, banorë të zonës, banorë të komunitetit serb, fëmijë të këtij komuniteti, por jo vetëm ata, kanë marrë pjesë në këtë ceremoni, ku ishte i pranishëm dhe ambasadori i Serbisë në Tiranë, Miroljub Zariç.

Drejtuesi i shoqatës  serbe të Shqipërisë, Jedinstvo Qerem Duleviç, tha se mësimi i gjuhëve është kulturë e sidomos mësimi i gjuhës  amtare.  Ndërsa ambasadori Zariç e konsideroi këtë kurs mësimor të gjuhës si një urë lidhëse mes dy popujve. Ky është kursi i dytë që çelet në rajonin Fier, pas  atij të hapur në Rreth Libofshës.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali është planifikuar në Molen e Madhe, nën bedenet e Kalasë,

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi, shkruan “Dan”. Administratori i falimentimit të Kriporës, Zharko

OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT
OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT

Në ditën e parë të korrikut të këtij viti në rivierën e Ulqinit pushojnë 15.097 mysafirë, është kumtuar ngaOrganizata Turistike. Siç thuhet, më shumë se një e treta të tyre janë në hotele, gjëgjësisht

Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE
Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE

Nënkryetari i Komunës së Ulqinit Beqir Sella tha që administrata e re është dhe do të jetë në mbështetje të të rinjve dhe projekteve me fokus të rinjtë.   Sipas fjalëve të tij, Komuna e Ulqinit do

Gjeka Nënave të Srebrenicës: JU JENI EDHE NËNAT TONA
Gjeka Nënave të Srebrenicës: JU JENI EDHE NËNAT TONA

Ministri për drejtat e njeriut dhe pakicave në Qeverinë e Malit të Zi Fatmir Gjeka dhe perfaqësuesi i Aleancës Qytetare Milan Radoviq dhuruan sot një shami për Nënat e Srebrenicës. “Thonë se Zoti i do