Film për aktivizëm femëror: DIJE DHE PROFESION

Hatixhe Nelaj jpgDije dhe profesion” është dokumentari i cili u prezantua në Galerinë e arteve në Qendrën kulturore, i financuar nga Fondi për mbrojtjen dhe realizimin e drejtave të pakicave në Mal të Zi, realizuar nga SOS – telefoni për femra dhe fëmijë viktima të dhunës në Ulqin. Dokumentari në fjalë perfshinë veshjet popullore karakteristike të komunës së Ulqinit, e që prezantohen nga gratë të cilat me vite bëjnë punime dore, dhe në njëfarë mënyre mundohen të ruajnë vlerat kulturore dhe traditën shekullore në komunen e Ulqinit.

Dokumentari “Dije dhe profesion“ ka në fokus gruan, promovimin e aktivizimit femëror dhe kreativitetin e saj, atë se cfarë ajo punon me shumë dashuri dhe përkushtim duke ruajtur me shume fanatizëm kulturën e vet trashigimore edhe përkundër perballjeve të shumta që ka hasur në rrethana të pafavorshme sociale dhe ekonomike, u shpreh para një auditoriumi të gjërë Ardita Kovaçi, e cila njëherit është edhe psikologe pranë SOS telefonit.Qellimi i projektit “Dije dhe profesion” është njoftimi i opinionit me gratë e radha të cilat merren me këtë krijimtari , si dhe prezantimi i veshjeve popullore  duke inspiruar edhe moshat e reja nga këto gra të cilat me vite kanë ruajtur këtë traditë që edhe me tej të vazhdojë ne te ardhmen të kultivojnë vlerat kulturore të kombit tonë. shprehet autorja e këtij dokumentari, njëherit edhe drejtoreshë e SOS – telefonit Hatixhe Nelaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI
Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI

NP “Qendra për Kulturë – Ulqin” nis ciklin e mbrëmjeve me temë letrare, historike, kulturore, sociale… Këtë cikël e kemi titulluar ODA, meqë tubon dashamirë në një vend dhe u jep

Në fund të vitit: NË ULQIN LEDRI VULA, ALBAN SKENDERAJ, S.QETKOVIQ…
Në fund të vitit: NË ULQIN LEDRI VULA, ALBAN SKENDERAJ, S.QETKOVIQ…

Javët e fundit të këtij viti do t’i kalojmë në një atmosferë festive, me pije, ushqim, e mbi të gjitha muzikë të mire. Në skenën e “Sweet December” me 24 dhjetor do të ngjiten: Accoustic

CEDIS: EDHE TË ENJTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: EDHE TË ENJTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të enjten, më 8 dhjetor, në periudhën prej orës 8 deri në 15,00, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: Pistulla,

Prezantohet programi Sweet December: MUND TË TËRHEQIM TURISTËT NGA I GJITHË RAJONI
Prezantohet programi Sweet December: MUND TË TËRHEQIM TURISTËT NGA I GJITHË RAJONI

“Besojmë se kemi eventin më të bukur që do ta ringjallë Ulqinin në këtë periudhë, me të cilin mund të tërheqim mysafirë nga i gjithë rajoni”, tha të mërkurën në prezantimin e programit të eventit “Sweet

Me mbështetjen e diasporës: HAPET FURRA E BUKËS NË OSTROS
Me mbështetjen e diasporës: HAPET FURRA E BUKËS NË OSTROS

Shoqata “Kraja”, e cila vepron në SHBA dhe ka filialin e saj në vendlindje, ka realizuar projektin e fundit – furrën e bukës në Ostros, transmeton Barinfo. Vitet e fundit kjo zonë nuk kishte furrë buke,