FLAMURI ME NGJYRAT E YLBERIT NË HAPJEN E PARË TË “GALEBIT”!?

Hoteli “Ko-op” në Ulqin (ish Galebi) është ndërtuar me mjete të organizatës e cila është quajtur Lidhja e kooperativave furnizuese të punonjësve shtetërorë. Solemnisht është hapur më 9 korrik të vitit 1939, me fjalimet përshëndetëse të përfaqësuesit të administratës së Lidhjes, i dërguari i guvernatorit të Zetës, udhëheqësit të rrethit të Tivarit dhe të dërguarit e komunës së Ulqinit, si dhe në praninë e anëtarëve të Lidhjes, kooperativave nga Cetina dhe Podgorica, mysafirëve të hotelit dhe vendasve të shumtë.421960_104153429770271_671998293_nMbi hotel është çuar flamuri në shtatë ngjyrat e ylberit, që, siç është thënë, ishte simbol i idesë së kooperativës botërore.

Për hotelin i cili kushtoj më shumë se dhjetë milion të dinarëve të atëhershëm, burimet e atëhershme flisnin që është më i bukuri në tërë Adriatikun. Projektuesit e “Ko-op” ishin arkitektët nga Zagrabi Hinko Bauer dhe Marijan Haberle.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Horizonti i Ri: NISË PROJEKTI “REFORMA QË KUPTOJMË TË GJITHË”
Horizonti i Ri: NISË PROJEKTI “REFORMA QË KUPTOJMË TË GJITHË”

Qëllimi kryesor i projektit është të rrisë njohuritë e qytetarëve, përfaqësuesve të OJQ-ve, aktivistëve rinorë dhe palëve të tjera të interesuara për rëndësinë e Reformës së Administratës Publike në Mal

New York: Kryeministri Dritan Abazoviq takohet me diasporën shqiptare
New York: Kryeministri Dritan Abazoviq takohet me diasporën shqiptare

Kryeministri malazez Dritan Abazoviq i cili ndodhet për një vizitë disaditore në Nju Jork, pjesëmarrjen në sesionin e 77-të të Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara (OKB), zhvilloi një sërë

Tenderi në vijim: SË SHPEJTI ASFALTIMI I BULEVARDIT “TEUTA”
Tenderi në vijim: SË SHPEJTI ASFALTIMI I BULEVARDIT “TEUTA”

Menjëherë pas normalizimit të Portalit të Prokurimit Publik, Komuna e Ulqinit shpalli tender për asfaltimin e rrugëve në territorin e kësaj vetëqeverisje lokale. Siç thuhet në ftesë, vlera totale e këtyre

Suela Dibra Kaca: FËMIJËT GJITHNJË E MË SHUMË KANË NEVOJË PËR KËNDET E LOJËRAVE
Suela Dibra Kaca: FËMIJËT GJITHNJË E MË SHUMË KANË NEVOJË PËR KËNDET E LOJËRAVE

Të gjithë i kujtojmë vitet e fëmijërisë dhe ndër kujtimet që nuk i harrojmë asnjëherë janë lojërat me shokët e shoqet dhe aventurat e bukura të asaj moshe. Sot fëmijët tanë përballen me një përvojë tërësisht

Takimi me afaristët turistik: FILLUAN PREGADITJET PËR SEZONIN E ARDHSHËM
Takimi me afaristët turistik: FILLUAN PREGADITJET PËR SEZONIN E ARDHSHËM

Në hotelin Otrant, me inicjativë të Organizatës Turistike të Ulqinit, është organizuar takimi ndërmjetafaristëveturistik të qytetit, udhëheqësisë së Komunës, dhe ndërmarrjes sh.p.k. “Veprimtaritë Komunale”.