Fondi humanitar shqiptaro-amerikan ‘’Trojet tona’’: Ndarja e bursave për studenta

Fondi humanitar shqiptaro-amerikan ‘’Trojet tona’’ së bashku me Fondacionin e Familjes Lukaj ditën e premte, në Katërkollë të Anës së Malit, kanë bërë ndarjen e bursave për studenta. Ky njëheri është viti dytë që organizohet  ndarja e bursave studentore.

Shuma totale e mjetëve të shpërndara është $30,500.00 ndërsa nga kjo kanë përfituar 49 studentë nga treva e Anës së Malit që studiojnë në universitet publike si në Kosovë, Shqipëri ashtu edhe në Mal të Zi. Në bazë të renditjes sipas kritereve të konkursit, studentët janë ndarë në tre grupe dhe kanë përfituar nga $800, nga $500 (grupi më e madh) dhe nga $300 (grupi më i vogël).

Poashtu, ditën e shtune janë ndarë edhe 6 bursa/ndihma për studentë të trajtuar si raste të veçanta.

Me këtë rast Fondi humanitar shqiptaro-amerikan ‘’Trojet tona’’ shpreh falenderim për Fondacionin e Familjes Lukaj e cila ka mbuluar gjysmën e mjetëve të cilët janë shpërndarë studentave. Nga ana tjetër edhenga Fondacioni i Famijes Lukaj shprehen të kënaqur rreth bashkëpunimit me fondacionin  tonë dhe mundësisë të shpërndarjes së këtyre bursave për studentët.
‘’Fondacioni i familjes sonë vazhdon të promovojë arsimin e lartë të të rinjve dhe të rejave nga treva jonë. Pikëpamja jonë e palëkundur është se nuk ka mënyrë më të mirë për të transformuar shoqërinë tonë dhe për të përshpejtuar zhvillimin ekonomik sesa promovimi i arsimit për të rinjtë tanë’’, kështu shkruajnë nga Fondacioni i Familjes Lukaj rreth ndarjes së këtyre bursave dhe bashkëpunimit  me fondacionin tonë.

Poashtu fondi jonë falenderon me përulje të gjithë mërgimtarët tanë që kanë ndihmuar me mjete financiare pa ndihmen e të cilëve ky aktivitet do të ishte i pamundur. Në këtë rast nuk mund e të mos përmendim Margaret dhe Xhevdet Hajdari që kontribuan me $5,000, Husein  dhe Ese Beqoviq me $3,000, Dina dhe Ahmet Kurmemaj me $1,000 si dhe Avni Veliqi me $1,000.

Me këtë rast urojmë studentët përfitues duke ju dëshiruar suksese në vazhdim të studimeve kurse pas përfundimit të tyre, në të ardhmen të kontribojnë për vendlindjen e vet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Në rrugën përball Gjimnazit: PUNIMET E LËNA PËRGJYSËM SHQETËSOJNË BANORËT E ZONËS

Dr. Abdiq: KËTË FUNDJAVË SIMPOZIUMI I ORTOPEDËVE DHE TRAUMATOLOGËVE NË ULQIN
Dr. Abdiq: KËTË FUNDJAVË SIMPOZIUMI I ORTOPEDËVE DHE TRAUMATOLOGËVE NË ULQIN

Simpoziumi i ortopedëve dhe traumatologëve do të mbahet prej më 27 deri më 29 maj, në hotelin Riva në Ulqin. Simpoziumi do të grumbullojë mbi 50 ortopedë specialistë dhe specializantë, nga Mali i Zi, rajoni

CEDIS: TË PREMTËN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË PREMTËN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi Malazez i Elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 27 maj, pa energji elektrike do të jenë vendbanimet: në periudhën prej orës 08 deri në 14: një pjesë e vendbanimit

“Vijesti”: BEQOVIQËT RESPEKTOJNË MARRËVESHJEN, DO TË INVESTOJNË MBI 13 MILION NË HOTELIN “MEDITERAN”
“Vijesti”: BEQOVIQËT RESPEKTOJNË MARRËVESHJEN, DO TË INVESTOJNË MBI 13 MILION NË HOTELIN “MEDITERAN”

Kompania “Beqoviq management group”, blerësja e hotelit “Mediteran” në Ulqin, për momentin po e respekton në tërësi marrëveshjen të cilën në tetorin e vitit të kaluar e ka nënshkruar me Qeverinë dhe Rivierën

E.Ukoviq: INTERVISTË ME DREJTOREN E SH.F. “MARSHALL TITO”, MEDINA ÇOBAJ
E.Ukoviq: INTERVISTË ME DREJTOREN E SH.F. “MARSHALL TITO”, MEDINA ÇOBAJ

1.Para disa muajsh jeni emëruar si drejtoreshë e shkollës sonë. Çfarë ju ka motivuar që të panoni këtë post? Motivimi i veçantë vjen nga forca ime e që është optimizmi dhe qëndrimi im pozitiv që kam. Nga

Nimanbegu: As inxhinieri politike, as mos parime
Nimanbegu: As inxhinieri politike, as mos parime

Demantojmë pretendimet e zyrtarëve të UDSH-së dhe DPS-it se marrëveshja mes Forcës dhe koalicionit për Fillim të Ri është inxhinieri politike dhe se ata ndihen të mashtruar. Ne i hedhim poshtë plotësisht