Forca: DEPUTETI NIMANBEGU NË LITUANI

537332_740360042647563_1766507932_nDeputeti i FORCES,Genci Nimanbegu me 28 dhe 29 tetor mori pjesë në Vilnus të Lituanisë në mbledhjen e 50-të të COSAC-ut.

Gjatë takimit në ditën e parë  u shqyrtuan shumë tema të rëndësishme siç janë procesi i implementimit të Strategjisë Evropa 2020 si dhe zgjedhjet e Parlamentit Evropian të cilat do të mbahen në maj të vitit 2014.

Në ditën e dytë punuese është mbajtur  takimi i Forumit të gruas së COSAC-ut, si dhe takimet tjera në të cilat janë shqyrtuar  legjitimiteti demokratik në kuadër të UE-se, roli i parlamenteve nacionale anëtare të UE-së dhe sfidat e perspektiva e Agjendës digjitale.

Deputeti  Nimanbegu,  lidhur me sfidat dhe perspektivën e Agjendës digjitale tha se pret që Agjenda digjitale do të ndihmojë ekonominë e UE-së dhe rritjen e mundësisë së qytetarëve dhe ndërmarrjeve evropiane  që të arrijnë maksimumin nga teknologjitë e reja digjitale duke theksuar se ekosistemi digjital ka rritje më shumë se çdo fushë tjetër në shoqëri.

Ne fund të takimit dyditor janë miratuar edhe përfundimet në të cilat potencohet  angazhimi dhe pjesëmarrja e qytetarëve  në zgjedhjet evropiane vitin e ardhshëm.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Gjeka Nënave të Srebrenicës: JU JENI EDHE NËNAT TONA
Gjeka Nënave të Srebrenicës: JU JENI EDHE NËNAT TONA

Ministri për drejtat e njeriut dhe pakicave në Qeverinë e Malit të Zi Fatmir Gjeka dhe perfaqësuesi i Aleancës Qytetare Milan Radoviq dhuruan sot një

Ulqin: PREZANTOHET PLANI LOKAL PËR PUNËSUESHMËRINË E TË RINJËVE TË KOMUNËS SË ULQINIT
Ulqin: PREZANTOHET PLANI LOKAL PËR PUNËSUESHMËRINË E TË RINJËVE TË KOMUNËS SË ULQINIT

  Sot, para zyrtarëve të Vetëqeverisjes Lokale, institucioneve publike dhe aktorëve të tjerë vendorë, prezantuam dokumentin PLANI LOKAL PËR PUNËSUESHMËRINË E TË RINJVE. Ky plan

Të premten: TRIBUNË ISLAME DHE PROMOVIM I LIBRIT
Të premten: TRIBUNË ISLAME DHE PROMOVIM I LIBRIT

Mexhlisi i Bashkësisë Islame Ulqin në bashkëpunim me organizatën Horizonti – Qendra për mirëkuptin ndërkulturorë Ju fton të merrni pjesë në Tribunë Islame dhe promovim

Gjekë Gjonaj: Husein Bato Dukaj, la pas një vepër që kapërcen shumë jetë
Gjekë Gjonaj: Husein Bato Dukaj, la pas një vepër që kapërcen shumë jetë

U bënë shtatë vjet  nga vdekja e parakohshme,   në moshën 56 vjeçare,  të Husein Bato Dukaj, regjisorit të parë të shkolluar  në Mal të Zi,

Jashtëzakonisht ngrohtë edhe në ditët në vijim: DJE NE ULQIN REKORD – 37.7 GRADË
Jashtëzakonisht ngrohtë edhe në ditët në vijim: DJE NE ULQIN REKORD – 37.7 GRADË

Për shkak të valës tropikale dhe temperaturave jashtëzakonisht të larta, alarmi meteorologjik portokalli është në fuqi dhe në ditët në vijim do të jetë shumë