FORCA: Propozim për hapjen e një program të ri studimor

“Në lidhje me regjistrimet e studentëve për vitin e ardhshëm akademik 2013/14, i drejtohemi Këshilli Drejtues të Universitetit të Malit të Zi me propozimin që  të konsiderohet mosregjistrimi i brucoshëve në vitin e parë të studimeve në grupin studimor për  mësues në gjuhën shqipe, me seli në Podgoricë”, deklaroi anëtarë i Këshillit qendror të Forcës së Re Demokratike dr. Nail Draga.

Ai në deklaratën për shtyp tha që “arsyet e një propozimi të tillë janë sepse  ky program studimi ka prodhuar kuadro të mjaftueshme në profilin e mësuesisë, dhe si të tillë janë kuadra suficitare”.

“Duke marrë parasysh se për ketë profil profesional shkollat me mësim në gjuhën shqipe në Mal të Zi nuk kanë nevojë edhe për disa dekada, propozojmë që në vend të këtij profili të hapet një program tjetër studimor në gjuhën shqipe”.

“Sipas mendimit tonë profili më i qelluar do të ishte ai i drejtimit të  turizmit, apo ndonjë tjetër me kohë të caktuar. Po ashtu propozojmë që selia e këtij fakulteti të jetë në Ulqin, sepse pothuaj çdo qytet në Mal të Zi ka nga një fakultet ku deri më tash vetëm Ulqini bën përjashtim” pohon Draga dhe shton që “çëshjta e tillë nuk është e komplikuar, por duhet vullnet politik nga strukturat përkatëse të Univeristetit të Malit të Zi”.

“Në lidhje më këtë çështje FORCA do të jap kontributin maksimal për të siguruar kushtet optimale për funksionimin e një programi të tillë studimor” përfundoi Draga.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Hoteli Mediteran SHITJE INVENTARI DERI TË HËNËN
Hoteli Mediteran SHITJE INVENTARI DERI TË HËNËN

Veç edhe 3 dite 499 euro Ti merr gjithëçka brenda dhome. +382 69 154 180 Hotel Mediteran – Ulqin 

Murati: GJETËM 12.000 EURO NË XHIROLLOGARINË E KOMUNËS, TANI KEMI RRETH NJË MILION
Murati: GJETËM 12.000 EURO NË XHIROLLOGARINË E KOMUNËS, TANI KEMI RRETH NJË MILION

Sekretari i Sekretariatit për buxhet dhe financanë Komunën e Ulqinit Arian Murati deklaroi se “vazhdon performanca e shkëlqyer në aspektin e mbledhjes së të hyrave buxhetore”. “Xhirollogaria e komunës

Parking servisi: NGA 1 TETORI REGJIMI I RI I PAGESËS SË PARKIMIT PUBLIK
Parking servisi: NGA 1 TETORI REGJIMI I RI I PAGESËS SË PARKIMIT PUBLIK
MBËSHTETJE PËR STARTUP-et E TË RINJËVE
MBËSHTETJE PËR STARTUP-et E TË RINJËVE

    Fillimi i një biznesi të ri kërkon një përgatitje të konsiderueshme. Aty ku tregu po has probleme, startup-et janë të parët që mund të sjellin zgjidhje të shpejta. Dhe zgjidhjet janë ide

Kryetari Bajraktari në konferencë shtypi për 100 ditët e para në pushtet: FINANCAT E KOMUNË TË STABILIZUARA, NISIN INVESTIMET
Kryetari Bajraktari në konferencë shtypi për 100 ditët e para në pushtet: FINANCAT E KOMUNË TË STABILIZUARA, NISIN INVESTIMET

Të nderuar qytetarë dhe qytetare të komunës së Ulqinit, përfaqësues të mediave, zonja dhe zotërinj! Konferencën e sotme për shtyp e kam thirrur për të ndarë me ju rezultatet e 100 ditëve të para që kur