FORCA: TI NDALOJMË PARREGULLSITË

ForcaNë redaksinë tonë mbërriti kumtesa e Forcës së re demokratike të cilën e përcjellim në mënyrë integrale:

Gjatë zgjedhjeve të kaluara ka pasur parregullsi të numërta në procesin e votimit, ndër të cilat ka pasur raste:

  • Që figuron se kanë votuar familje të tëra të cilat jetojnë jashtë shtetit dhe nuk kanë qenë prezente ditën e zgjedhjeve
  • Që figuron se kanë votuar persona të vdekur

Këto shkelje kryesisht janë realizuar duke shfrytëzuar të drejtën e votimit me zarf.

Gjithashtu ka pasur raste që dalja në zgjedhje në disa vendvotime ka arritur deri në 90%, dhe atë në atë pjesë të territorit të komunës ku dihet se një pjesë e madhe e popullatës është në emigracion.

Duke u nisur nga evidentimi i këtyre problemeve  të cilat paraqesin shkelje të rëndë të ligjit, FORCA është duke punuar për të identifikuar në listat e zgjedhësve personat të cilët jetojnë jashtë dhe ata që kanë vdekur dhe janë ende në lista, në mënyrë që të mos lejojmë përsëritjen e parregullsive gjatë këtyre zgjedhjeve.

Duam t’ia bëjmë të ditur të gjithë opinionit publik se FORCA do të ketë komisionerë në të gjitha vendvotimet  si dhe gjatë votimit me zarf, për të verifikuar se do të votojnë me të vërtetë personat për të cilët janë paraqitur kërkesat.

Në rast se dikush do përpiqet të bëjë parregullsi, do të lajmërojmë mediat, vëzhguesit ndërkombëtarë, si dhe OJQ-të. Më e rëndesishmja, do të lajmërojmë organet kompetente – policinë dhe prokurorinë, ku do ngrejmë aktpadi ndaj çdo personi që do të përpiqet të pengojë procesin e rregullt të zgjedhjeve.

FORCA  është parti e cila vepron në bazë të vlerave demokratike dhe me çdo kusht do të mbrojë votën e lirë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali është planifikuar në Molen e Madhe, nën bedenet e Kalasë,

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi, shkruan “Dan”. Administratori i falimentimit të Kriporës, Zharko

OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT
OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT

Në ditën e parë të korrikut të këtij viti në rivierën e Ulqinit pushojnë 15.097 mysafirë, është kumtuar ngaOrganizata Turistike. Siç thuhet, më shumë se një e treta të tyre janë në hotele, gjëgjësisht

Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE
Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE

Nënkryetari i Komunës së Ulqinit Beqir Sella tha që administrata e re është dhe do të jetë në mbështetje të të rinjve dhe projekteve me fokus të rinjtë.   Sipas fjalëve të tij, Komuna e Ulqinit do

Gjeka Nënave të Srebrenicës: JU JENI EDHE NËNAT TONA
Gjeka Nënave të Srebrenicës: JU JENI EDHE NËNAT TONA

Ministri për drejtat e njeriut dhe pakicave në Qeverinë e Malit të Zi Fatmir Gjeka dhe perfaqësuesi i Aleancës Qytetare Milan Radoviq dhuruan sot një shami për Nënat e Srebrenicës. “Thonë se Zoti i do