Fundviti dinamik: MBLEDHJA E ARDHSHME VENDIMTARE

kuvendiJava e fundit në këtë muaj mund të caktoj lëvizjet e ardhshme në skenën politike dhe shoqërore në përgjithsi në Ulqin.

Sepse, që në fillim të javës së ardhshme do të jetë pa dyshim e njohur se në cilën formë në zgjedhjet e ardhshme, me 26 janar, do të marrin pjesë partitë politike në këtë komunë.

Më tej, mbledhja e Kolegjiumit të parlamentit lokal mund të thelloj më tej hendekun në mes partive vendore, sidomos për faktin se borxhet ndaj tyre nga buxheti komunal në dy vitet e kaluara janë paguar vetëm në mas të vogël.

Njëjtë, është e hapur çështja si do të zhvillohet më tej situata në Qendër për kulturë, ku punëtorët janë në grevë. Ato kërkojnë të ju paguhen edhe dy paga, por të paktën për momentin, nuk ka asnjë tregues që themeluesi, komuna e Ulqinit, do të ju plotësoj këtë kërkesë.

Pra, ka gjithnjë e më pak hapësirë, kohë dhe burime për zgjatjen e këtij konfliktualiteti dhe jostabiliteti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulqin 2022/23: PROGRAMI I MANIFESTIMIT „SWEET DECEMBER“
Ulqin 2022/23: PROGRAMI I MANIFESTIMIT „SWEET DECEMBER“

Në Ulqin nga data 15 dhjetor deri më 10 janar organizohet manifestimi “Sweet December”. Emrat e tingullit muzikor, si në gjuhën shqipe ashtu edhe në gjuhën malazeze -, Ledri Vula, Klajdi, Alban Skenderaj,

Prim.Dr.Gani Karamanaga: Disa fakte nga historia e shërbimit shëndetësor në Anë të Malit dhe Krajë
Prim.Dr.Gani Karamanaga: Disa fakte nga historia e shërbimit shëndetësor në Anë të Malit dhe Krajë

Stacioni Shëndetësor  në Katërkollë  Ambulanca e parë në vitin 1949  Në Katërkollë për nevojat e shërbimit shëndetësor dhe të mbrojtjes shëndetësore të popullatës, në vitin 1949 është ndërtuar Ambulanca

CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 9 dhjetor, në periudhën prej orës 8 deri në 15,00, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: Pistulla,

Tirana – Kryeqyteti Evropian i Rinisë: BAJRAKTARI FOLI NË CEREMONINË PËRMBYLLËSE
Tirana – Kryeqyteti Evropian i Rinisë: BAJRAKTARI FOLI NË CEREMONINË PËRMBYLLËSE

Kryeqiteti i Shqipërisë, Tirana, këtë vitë ishte “Kryeqyteti Evropian i Rinisë”. Sot u mbajt ceremonia përmbyllëse në Pallatin e kongreseve në Tiranë ku ishin zyrtarët e lartë dhe diplomatë ndërkombëtar.

Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI
Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI

NP “Qendra për Kulturë – Ulqin” nis ciklin e mbrëmjeve me temë letrare, historike, kulturore, sociale… Këtë cikël e kemi titulluar ODA, meqë tubon dashamirë në një vend dhe u jep