Fushata: KONTROLLI I LAJMËRIMIT TË MYSAFIRËVE DHE QIRADHËNËSVE TË AKOMODIMIT

Panorama Jadran. Mala plazaVlerësohet se në Ulqin regjistrohet çdo i katërti mysafirë, prandaj institucionet shtetërore dhe ato të Komunës kanë nisur fushatën që kjo gjendje të ndryshohet.

Ministri Malazez i turizimit Pavle Radulloviq deklaroi se në kulmin e sezonit të vitit 2018, qyteti humb gjysmë milioni euro në javë për shkak të mospagesës së taksës së banimit.

Synimi më i rëndësishëm i fushatës është rregullsia e punës të të gjithë atyre që merren me qiradhënien e kapaciteteve akomoduese. Ato ftohen që prej tani të marrin të gjithë lejet e nevojshme për ushtrimin e veprimtarisë të cilën e japin organet e vetëqeverisjes vendore si dhe të jenë në regjistrin e përgjithshëm tatimor.

Është paralajmëruar se do të kontrollohen edhe qiradhënësit e akomodimit në platformat e internetit, siç është Booking-u.

Kontrolli i turistëve se a e kanë paguar taksën e banimit në objektet ku ishin të akomoduar do të bëhet edhe kur të lëshojnë shtetin, gjegjësisht në pikat kufitare dhe në aeroporte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer