Gani Karamanaga: In memoriam – Nijazi Asllan Resulbegu (1943-2020)

Foto Nijazi R.Mbas sëmundjes së shkurtë ndërroi jetë Nijazi Resulbegu. Ishte i lindur në Ulqin. Mbas shkollimit në Ulqin, përfundon Shkollën e mesme për hotelieri-drejtimi kuzhinier. Në vitin 1968-69 regjistrohet në Shkollën e lartë për hotelieri dhe gastronomi në GOLF Koshutnjak – Beograd. Ato vite ishim së bashku studentë me Shuajb dhe Sari Resulbegun, Rexhep Spuzhen, Eqrem Resulbegun dhe Ruzhdi Karamanagen. Disa herë ka qenë në edukim në Opati (Kroaci) dhe në vende tjerë jashtë shtetit.

Nijazi Resulbegu ishte kryeshefi i kuzhiniereve në hotelin “Lido”, mandej në hotelin “Galeb”. I takonte elitës së kuzhinierëve. Po i përmend disa prej tyre: Kabil Karamanaga, Refik Mollabeqiri, Muhamed Pulti, Muho Kraja, Rexhep Milla, Sabri Selita, Mehmed-Meho Ceka…

Mbas pensionit punon disa muaj në Kosovë, më tepër si këshilltar dhe edukator për kuzhinieri, në periudhën 1999-2000. Ishte kuzhinieri kryesor edhe në Pallatën e Ballshajve të pronarit Gani Resulbegut.

Lirisht mund të thuhet: Nijazi Resulbegu ishte ndër njohësit më të mirë të kuzhinës ulqinake të vjetër, por edhe asaj të më vonshme—bashkëkohore.

I takon elitës së punëtoreve të vjetër të hotelierisë së Ulqinit dhe Malit të Zi.

Ka qenë i dekoruar me disa mirënjohje dhe lavdata për punën e tij.

Gjithmonë ishte elegant i veshur, i qeshur.

Në përgjithësi:

Nijazi Resulbegu  ka qenë  krenaria e familjes Resulbegu.

Largimi nga kjo botë është humbje e madhe për familjen e tij të nderuar.

Respekt dhe ngushëllimet tona.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer