Gani Karamanaga: Promovimi i librit të Mustafa Cankës – ngjarje kulturore e muajit

Në Bibliotekën e Ulqinit  në prezencën e publikut të gjërë u organizua përurimi i librit ti ri REPUBLIKA KUSARE E ULQINIT të autorit Mustafa Canka.

Moderator ishte Ismet Karamanaga.  Ai u drejtue të pranishmëve me  gjuhë të bukur, shqipe dhe malazeze. I përshëndeti edhe disa Gjerman në gjuhën e tyre.

Foli për autorin, jetën e tij  kulturore, artistike, për detin, detarët, kusarët e Ulqinit.

Për librin foli më së pari publicisti Gazmend Çitaku. Ai kishte përgatitur një shkrim eseistik për kusarinë, detarinë, historikun e detarisë në përgjithësi.

Publiciti nga Tivari Nedjelko Gjuroviq foli për autorin, opusin e tij të gjërë gazateresk, publicistik, për interkulturalizmin, mardhëniet kulturo-shoqërore ndërmjet dy qyteteve.

Mustafa Canka duke përshëndetur të pranishmit në fund ndërmjet tjerave tha: “Jam mirënjohës të gjithve. Me këtë libër mundohem me ia kthye borxhin vendlindjes. Vendlijes i kemi të gjithë borxh”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…

Ulqin: Kumtesë mbi aktivitetin e Komunës

Shërbimi i Mbrojtjes dhe Shpëtimit të Komunës së Ulqinit niset në ndihmë në qytetin e Shkodrës. Pas zjarrit që ka kapluar një lagje në Shkodër dhe me kërkesë të Kryetarit të Bashkësisë Shkodër z.Benet Beci