Gazmir Halimehmeti: TURBOFOLK POLITIKA DUHET TË MARRË FUND

“Folk është populli, turbo është sistemi i injektimit të karburantit nën presion ne cilindër të maqinës me djegje të brendshme. Turbofolk është djegja e popullit, ndezja e pasioneve më të ulëta tek Homo Sapiensi. Muzika është simotër e të gjitha arteve, turbofolku nuk është muzikë, turbofolku është e preferuara e masave, një kakofoni e te gjithë shijeve dhe aromave”, thotë këngëtari Rambo Amadues.

Niveli i politikës ne Ulqin  vazhdon me elemente të turbofolkut, muhabete për masa –popullizëm.

Listat në garë për këto zgjedhje janë shumica pa vlera të cilat i kërkon koha. Fenomen ky i trashëguar me dekada, pasojë e te cilës  Komuna është institucion me shërbime joadekuate, jofunksionale dhe kryetar të pa vizion e ide, prej atij energjiko-strategjik tek ai që gjoja donte të bënte Dubai Ulqinin dhe Anën e Malit të pajiste me 9 mijëra krenë lopë, deri tek te ky tash qe po rregullon qytetin në Facebook. Kandidatët nëpër lista shumica nuk kalojnë nëpër filteret e standardeve dhe preferencave profesionale në atë nivel sa që të marrin në qeverisje Komunën sepse nuk është në pyetje që të merret me qira një sipërfaqe për parking-biznes, as objekt i përkohshëm gjatë sezonit turistik për tregti, por Komuna e të gjithë qytetarëve. (Këtë me të drejtë e thekson në tekstin e tij Mentor Llunji.) Nga aty edhe nuk mund të pritet që politikbërja dhe programi parazgjedhor të ketë kualitetin e pritur për ate se çka pretendojnë bartësit e listave dhe përcjellësit e tyre. Pra, çdo gjë ende është turbofolk.

Dorën në zemër, mungesa kadrovike kanë edhe të gjitha partitë në nivelin shtetëror. Por çka vret syrin në Ulqin është qē në fushatë, partitë qe mburren që gjoja apo ruajnë identitetin dhe traditën  kombëtare, nuk po shpalosin asnjë program për ate se si do te qeverisin dhe çka do të ofrojnë si zgjidhje për problemet e grumbulluara të qytetit, por fushatën e orientojnë duke fyer partitë tjera dhe duke treguar sipas tyre, sa të këqija janë ato, sa joprincipiele etj. Paramendoni ju sikur duani tē ndërtoni shtëpinë dhe paraqitni  shpallje që po kërkoni një firmë pë ndërtim, që do t’i dal ball kësaj detyre, e ajo  që paraqitet  të mos ju tregoi se si planifikon te ju ndërtoi shtëpinë, por të ju tregoi vetëm sa të këqija janë firmat konkurente të saja?! Sa besim kishit pas ne këso firme që të ju ndërtoi shtëpinë?

As identiteti dhe tradita nuk kanë lindur me fillimin e botës por janë kultivuar gjatë viteve e dekadave. Kush mund të garantoi që politika dhe idet qytetare të një partie nuk do të hyjnë në jetën e këtij vendi dhe për 100-200 vite të mos bëhen traditë?

Viktimizimi për cenim të të drejtave nga ana e Podgoricës nuk mund të jetë arsyetim që dikush në Komunën tonë nuk ka ditur të punoi asnjë plan zhvillimor me dekada, në bazë të të cilit qeveria do t’i na ndante mjetet e  Komunës sonë.

Vendit i duhet vizion, politik inkluzive, kuadro të denj për ballafaqim me problemet qe nuk presin. Është ky momenti kyç sepse kryeministri në ardhje nuk posedon vetëm kualitetin e të qenurit shqiptarë, por ka nje vizion të mrekullushēm, jo vetëm për çështjen shqiptare por edhe për pajtimin e dy Maleve të Zi thellë të ndarë. Ai gëzon përkrahje dhe besim të plot të partnerëve europian dhe euroatlantik dhe për momentin është më i preferuari politikanë në Malin e Zi dhe rrugëtimi drejt anëtarësimit ne EU sipas gjitha gjasave, me te në krye të qeverisë do të jetë me hapa më të përshpejtuar se deri tani.

Orteku nismëtar që cek në tekstin e tij analisti i shquar Mentor Nazarko, po kalon ndoshta vetëm këtë herë pran nesh. Lista me përkrahje të Dritanit kësaj radhe është superiore ndaj tjerave. Është shumë e udhës t’i bashkëngjitemi këtij ortek sepse shansi është për fillim të ri, ndoshta edhe të vetmin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS
Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS

Këtë vit bëhet gjysmë shekulli nga fillimi i funksionimit të Qendrës naturiste në Adë të Bunës. Në korrik të vitit 1973 u pritën mysafirët e parë dhe ishin kryesisht gjermanë të sjellë nga agjencia “Miramare”.

Komuna e Ulqinit: PROJEKTI ME VLERË RRETH 20 MILION EURO FILLON NË MES TË SHKURTIT
Komuna e Ulqinit: PROJEKTI ME VLERË RRETH 20 MILION EURO FILLON NË MES TË SHKURTIT

Me rastin e fillimit të realizimit të projektit “Furnizimi me ujë dhe rregullimi i ujërave të zeza në bregdetin e Adriatikut – V, Ulqin”, kryetari i Komunës së Ulqinit Omer Bajraktari me bashkëpunëtorë

Në fillim të javës së ardhshme: KRYEMINISTRI ABAZOVIQ NË VIZITË ZYRTARE NË KOMUNËN E ULQINIT
Në fillim të javës së ardhshme: KRYEMINISTRI ABAZOVIQ NË VIZITË ZYRTARE NË KOMUNËN E ULQINIT

Kryeministri i Malit të Zi, Dritan Abazoviq, në fillim të javës së ardhshme do të qëndrojë për vizitë zyrtare në Komunën e Ulqinit. Delegacioni me kryeministrin do të përfshijë edhe një sërë ministrash

Rikonstruksioni i “Mediteranit”: VILA E RE LUKSOZE ME DY PISHINA DERI NE MAJ
Rikonstruksioni i “Mediteranit”: VILA E RE LUKSOZE ME DY PISHINA DERI NE MAJ

Kompania “Becovic Management Group” është duke punuar në rikonstruksionin e hotelit të saj “Mediteran”. Siç theksohet, deri në maj të këtij viti do të përfundojnë punimet për ndërtimin e “Ville Version”,

Ulqin: ABAZOVIQI PARALAJMËRON SË SHPJETI PERFUNDIMIN E ADAPTIMIT TË URGJENCËS
Ulqin: ABAZOVIQI PARALAJMËRON SË SHPJETI PERFUNDIMIN E ADAPTIMIT TË URGJENCËS

Kryeministri i Malit të Zi Dritan Abazoviq bëri të ditur që së shpejti pritet të përfundojë adaptimi dhe rindërtimi i Urgjencës në Ulqin. Sipas tij, kjo dinamikë është është dakorduar të hënën në një bisedë