GIZ: “ZONA E PËRDORIMIT TË ZVOGËLUAR TË PRODHIMEVE PLASTIKE NJËPËRDORIMSHME” NË ULQIN

Low plasticMe qëllim që të zvogëlohen sasitë e mbeturinave plastike në komunën e Ulqinit u iniciua nisma Zona e përdorimit të zvogëluar të prodhimeve plastike njëpërdorimshme.

Ulqini është një nga pesë vetëqeverisjet vendore në Shqipëri, Bosnje dhe Hercegovinë dhe Mali i Zi në të cilët zbatohet kjo iniciativë rajonale, njoftohet nga Shoqëria Gjermane për Bashkëpunim Ndërkombëtarë GIZ.

Siç theksohet, ndikimi i prodhimeve plastike njëpërdorimshme në mjedisin jetësor është tejet negativ dhe mund të zgjasë mijëra vite.

Shtohet se deri tani 54 subjekte ekonomike në komunën e Ulqinit kanë pranuar të jenë pjesë e iniciativës dhe me veprimtarinë e vet të kontribuojnë në luftën kundër mbeturinave plastike njëpërdorimshe dhe administrimin më të mirë të mbeturinave në komunitetin lokal në të cilën kryejnë veprimtarinë e vet, shtojnë nga GIZ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME
Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME

Ju informojme se pas ngjarjes tragjike te ndodhur ne qytetin e Cetines dhe ne shenje repekti ndaj familjeve te viktimave, Keshilli Organizativ i protestes se banoreve te Krythes dhe Mërkotit kane marre

Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN
Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN

Sekretari shtetëror i Ministrisë së Financave, dr Agron Ibrahimi, dhe drejtori i Drejtorisë për Investime Kapitale, Esmir Beqaj, do të qëndrojnë të hënën per vizitë zyrtare në Komunën e Ulqinit. Ato do

Në kuadër te IPA Mal i Zi – Kosovë 2014-2022: Është organizuar për gazetarë vizita studimore tek përfituesit e projekteve
Në kuadër te IPA Mal i Zi – Kosovë 2014-2022: Është organizuar për gazetarë vizita studimore tek përfituesit e projekteve

Sekretarijati i përçashkët teknik i programeve ndërkufitare Mal i Zi – Shqipëri dhe Mal i Zi – Kosovë ka irgnaizuar vizitë studimore për gazetarët e medijave malazeze, gjatë së cilës kanë vizituar përfituesit

Organizata turistike: KËNGËTARËT MË TË NJOHUR TË RAJONIT TË MUZIKËS KLASIKE TË MARTEN NË KALA
Organizata turistike: KËNGËTARËT MË TË NJOHUR TË RAJONIT TË MUZIKËS KLASIKE TË MARTEN NË KALA

  Organizata Turistike e Ulqinit në bashkepunim me Komunen e Ulqinit me date 16.08.2022, organizojnëkoncert të muzikës klasike me fillim në ora 20.30 nëambijetin e muzeut të Kalasë. Bëhet fjalë për tenorët

Bulevardi Teuta: SË SHPEJTI TENDERI, ASFALTIMI NË SHTATOR
Bulevardi Teuta: SË SHPEJTI TENDERI, ASFALTIMI NË SHTATOR

Komuna e Ulqinit me mbështetjen e Drejtorisë së Punëve Publike së shpejti do të shpallë tenderin për asfaltimin e Bulevardit Teuta, mëson Portali Ul-info. Pritet që kjo punë të kryhet menjëherë pas përfundimit