Gjatë vizitës së Gjukanoviqit në SHBA: PROTESTA TË SHQIPTARËVE

Proteste e Shqiptareve ne SHBADisa organizata emigrantësh nga Mali i Zi në SHBA kanë paralajmëruar për datën 19 mars protesta masovike para Ambasadës së Malit të Zi dhe Kongresit të SHBA-së në Uashington.

Është lajmëruar që javën e ardhshme në kryeqytetin e SHBA-së kryetari i Qeverisë së Malit të Zi Millo Gjukanoviq do të takohet me nënkryetarin Xhozef Bajden.

Në protestë janë ftuar shoqatat “Ana e Malit”, “Ulqini” dhe “Dedë Gjon Luli”, fondacioni “Dom Simon Filipaj” dhe “Plavë-Guci”, fondi humanitar “Malësia”, si dhe shoqatat patriotike “Malësia e madhe” dhe “Kraja”.

Ato kanë theksuar që “demonstratat e planifikuar janë mundësi që të ngrihet zëri protestues kundër politikës diskriminuese të cilën qeveria vazhdimisht e bënë ndaj Shqiptarëve në Mal të Zi, si dhe që nga Gjukanoviqi të kërkojnë të gjitha të drejtat për Shqiptarët autokton në pajtim me konventat e botës demokratike”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulqin 2022/23: PROGRAMI I MANIFESTIMIT „SWEET DECEMBER“
Ulqin 2022/23: PROGRAMI I MANIFESTIMIT „SWEET DECEMBER“

Në Ulqin nga data 15 dhjetor deri më 10 janar organizohet manifestimi “Sweet December”. Emrat e tingullit muzikor, si në gjuhën shqipe ashtu edhe në gjuhën malazeze -, Ledri Vula, Klajdi, Alban Skenderaj,

Prim.Dr.Gani Karamanaga: Disa fakte nga historia e shërbimit shëndetësor në Anë të Malit dhe Krajë
Prim.Dr.Gani Karamanaga: Disa fakte nga historia e shërbimit shëndetësor në Anë të Malit dhe Krajë

Stacioni Shëndetësor  në Katërkollë  Ambulanca e parë në vitin 1949  Në Katërkollë për nevojat e shërbimit shëndetësor dhe të mbrojtjes shëndetësore të popullatës, në vitin 1949 është ndërtuar Ambulanca

CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 9 dhjetor, në periudhën prej orës 8 deri në 15,00, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: Pistulla,

Tirana – Kryeqyteti Evropian i Rinisë: BAJRAKTARI FOLI NË CEREMONINË PËRMBYLLËSE
Tirana – Kryeqyteti Evropian i Rinisë: BAJRAKTARI FOLI NË CEREMONINË PËRMBYLLËSE

Kryeqiteti i Shqipërisë, Tirana, këtë vitë ishte “Kryeqyteti Evropian i Rinisë”. Sot u mbajt ceremonia përmbyllëse në Pallatin e kongreseve në Tiranë ku ishin zyrtarët e lartë dhe diplomatë ndërkombëtar.

Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI
Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI

NP “Qendra për Kulturë – Ulqin” nis ciklin e mbrëmjeve me temë letrare, historike, kulturore, sociale… Këtë cikël e kemi titulluar ODA, meqë tubon dashamirë në një vend dhe u jep