Gjeka: Kemi nevojë për më shumë investime që njerëzit të mos largohen nga vendlindja

Fatmir GjekaKumtesë për opinion të Partisë demokratike.

Anëtari i koalicionit shqiptar “Bashkë nji za” dhe kreu i Partisë Demokratike, Fatmir Gjeka, tha në Parlamentin e Malit të Zi gjatë zgjedhjes së Qeverisë së re se vetëm përfshirja e të gjithë popujve në sistemin e vendimmarrjes garanton stabilitetin dhe zhvillimin e Malit të Zi.

“Zonat ku jetojnë shqiptarët kanë qenë më pak të zhvilluara për dekada, pavarësisht potencialit të madh që kanë. Ai rrip – nga Ulqini përmes zonës së Anës së Malit, Krajës dhe Malësisë, deri në Alpet Shqiptare, më saktësisht Plavë, Guci dhe Rozhajë, është i dhënë nga Zoti për turizëm dhe bujqësi. Me pak vullnet të mirë, punë dhe përkushtim dhe një vizion krijues, kjo mund të jetë një zonë e begatë, dhe jo vetëm zonat nga të cilat njerëzit emigrojnë në Shtetet e Bashkuara dhe Bashkimin Evropian”, tha ai duke theksuar se parakusht për zhvillim janë investimet.

“Njerëzve gjithashtu duhet t’u kthehet pasuria e konfiskuar (në Valdanos, Shtojë dhe Malësi), kompetencat qeverive lokale në përputhje me dokumentet evropiane, të fillojë prodhimi i kripës në Kriporen tonë, përmirësimi i ofertës turistike, menaxhimi i duhur në të Mirat detare dhe pyjeve në Veri, veçanërisht në parqet nacionale, hapja e disa vendkalime të reja kufitare për në Shqipëri dhe Kosovë, dhe vendkalimin kufitar në det në Ulqin, në mënyrë që të përmirësohet infrastruktura e përgjithshme dhe të merren një numër vendimesh të tjera të rëndësishme”, tha Gjeka.

Ai shtoi se është sigurisht e rëndësishme që shqiptarët të përmirësojnë bashkëpunimin me diasporë, si institucionale ashtu edhe në çdo fushë tjetër. “Kjo është veçanërisht e rëndësishme në situatën aktuale në të cilën ndodhemi për shkak të pasojave të pandemisë globale, e cila kërkon lëvizjen e të gjitha strukturave shoqërore në përballjen me vështirësitë sociale dhe ekonomike në të cilat jemi dhe do të gjendemi”, tha anëtari i koalicionit shqiptar “Bashkë nji za”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer