Gjeka mbas vizitës në SHBA: ZYRA PËR DIASPORË, SHKOLLA NË SUKUBINË…

Fatmir Gjeka, Fatmir DjekaKryetari i komunës së Ulqinit Fatmir Gjeka ka thënë mbas vizitës që i bëri emigruesve tanë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës që kjo administratë lokale do të themelojë zyrën për diasporë.

Ai në deklaratë për “Vijesti” ka paralajmëruar që vitin e ardhshëm do të nis ndërtimi i shkollës në Sukubinë, të cilën me shuma të njëjta do ta financojnë shteti, komuna dhe diaspora.

Sipas fjalëve të tija, kërkesat e diasporës shqiptare në SHBA janë të ngjashme me kërkesat e partive nacionale shqiptare në Mal të Zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…

Ulqin: Kumtesë mbi aktivitetin e Komunës

Shërbimi i Mbrojtjes dhe Shpëtimit të Komunës së Ulqinit niset në ndihmë në qytetin e Shkodrës. Pas zjarrit që ka kapluar një lagje në Shkodër dhe me kërkesë të Kryetarit të Bashkësisë Shkodër z.Benet Beci