Gjekë Gjonaj : Artistët e Shkollës së Muzikës dhe Baletit, nota festive në një kohë të trishtë pandemie 

Pandemia Covid-19 ka sfiduar edhe Shkollën e Muzikës dhe Baletit në Ulqin, sikurse edhe krejt sistemin arsimor në Mal të Zi. Megjithatë, mësimdhënësit dhe nxënësit e kësaj shkollë në këtë vit pandemie e zhvilluan mësimin sipas rregullave dhe rekomandimeve të Ministrisë së Arsimit.

Drejtoresha e këtij e këtij institucioni Fatime Buzuku thotë se  ashtu si edhe në shkolla tjera orët mësimore  zgjasin 3o minuta. “Grupet e nxënësve  në orët e mësimit nuk janë  të mëdha me qëllim që të ruhet distanca, ndërsa  shumë më lehtë e zhvillojmë  mësimin në orët individuale ku punon një mësues dhe një nxënës. Vështirësi  më të mëdha kemi pasur  ne realizimin e koncerteve, për shkak të mungesës së ndonjë nxënësi, pastaj ne organizimin  e pikave muzikore në  ambiente  të mbyllura”, thotë Buzuku.

Pavarësisht kushteve të  kufizuara për shkak të pandemisë   ajo shprehet e kënaqur me suksesin e arritur në gjysmëvjetorin e parë. “Gjatë kësaj periudhe  kohore  arritëm të realizojmë 7 koncerte dhe 1 orë interne, të cilat janë shumë të rëndësishme, sepse pikërisht koncertet dhe skena i motivojnë artistët. Aktualisht  nxënësit po përgatiten për pjesëmarrje në konkurse e festivale të ndryshme ndërkombëtare, nëse lejon situata epidemiologjike. Para këtyre garave do të shfaqim një koncert  më 7 dhe 8 mars, me rastin e Ditës së Mësuesit  dhe Ditës së Grave”, pohon Buzuku.

Kjo kohë e trishtë pandemia nuk i ka penguar nxënësit e kësaj shkollë as vitin e kaluar në disa konkurse ndërkombëtare online, ku u shpërblyen me diploma dhe 17 çmime të para dhe shumë të tjera. Nxënësit e kësaj shkollë janë të pranishëm pothuajse në të gjitha aktivitetet kulturore me pika e tyre muzikore, që dëshmon  bashkëpunimin e mirë me institucionet tjera. Këtë vit shkollor në Shkollën e Muzikës dhe Baletit, Ulqin janë regjistruar rreth 300 nxënës, në degët, piano, kitarë, violinë, flautë, fizarmonikë, solo këndim dhe  balet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin

Shkolla shqipe ka një traditë të gjatë. Nga hulumtimet e deritashme që kanë gjetur dhe publikuar studiuesit dhe gjuhës shqipe, shkollës shqipe dhe historisë së shqiptarëve vërtetohet se shkollat shqipe kanë një histori prej së

Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin
Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin

Shkolla shqipe ka një traditë të gjatë. Nga hulumtimet e deritashme që kanë gjetur dhe publikuar studiuesit dhe gjuhës shqipe, shkollës shqipe dhe historisë së shqiptarëve vërtetohet se shkollat shqipe

Fakulteti në Ulqin: REGJISTRIMI I GJENERATËS SË RE TË STUDENTËVE PËR VITIN AKADEMIK 2022/23
Fakulteti në Ulqin: REGJISTRIMI I GJENERATËS SË RE TË STUDENTËVE PËR VITIN AKADEMIK 2022/23

Fakulteti i Studimeve të Biznesit Mesdhetar në Ulqin bëri të ditur se janë në vazhdim regjistrimet në studimet themelore akademike për vitin 2022/23. Siç thuhet, të gjitha informacionet mund të merren

Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA
Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA

  Komuna e Ulqinit njoftoi se të premten do të fillojë asfaltimi i rrugëve të gërmuara, i cili do të zgjasë disa ditë. Vetëqeverisja lokale u ka kërkuar falje qytetarëve që kanë vuajtur nga kjo situatë,

CEDIS: TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 24 qershor, në periudhën prej orës 08 deri në 14,30, pa energji elektrike do të jetë pjesa e Qytetit përballë

Komuna: BEQIR SELLA KANDIDAT PËR ZËVENDËSKRYETAR
Komuna: BEQIR SELLA KANDIDAT PËR ZËVENDËSKRYETAR

  Zyrtari i lartë i Partisë Demokratike, Beqir Sella, është kandidat për nënkryetar të Komunës së Ulqinit, mëson Portali Ul-info. Ai është deputet i asaj partie në Kuvendin komunal dhe kryen edhe