Gjendja në Adë: DINAT ARTIFICIALE NDIMUAN, SEZONIN TA PRESIM TË GATSHËM

Dinat artificiale janë masë e përkohshme me të cilat tentohet të ndalohet erozioni në Adën e Bunës.

“Mund të themi se intervenimi ishte frytdhënës dhe se dinat artificiale kanë dhënë rezultat. Këtë dimër pothuajse nuk kishim dëme, arritëm të ruajmë objektet që janë në linjën e parë nga deti”, tha Bojan Gjakonoviq nga “Riviera e Ulqinit”.

Sipas fjalëve të drejtorit ekzekutiv të “Hapit të Gjelbër”, Xhelal Hoxhiq, intervenimet kanë ndihmuar pak, e më së shumti ndihmoi Zoti.

“Nuk kishim erëra të forta jugore, përndryshe, çdo gjë do të ishte shkatërruar. Ne kemi edhe një muaj, nuk dijmë se si do të jetë deri në mars, prill. Mund të bëjmë diçka, nuk mund të lejojmë ta presim sezonin të papërgatitur, e do të jemi të papërgatitur, nëse zhduket plazhi”, tha ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Presidentja e Kosovës viziton Malin e Zi: FILLIMISHT NË PODGORICË, PASTAJ NË ULQIN
Presidentja e Kosovës viziton Malin e Zi: FILLIMISHT NË PODGORICË, PASTAJ NË ULQIN

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani, në fillim të muajit të ardhshëm do të qëndrojë për një vizitë zyrtare dyditore në Mal të Zi, mëson Portali Ul-info. Në ditën e parë të vizitës së saj

Ulqin: NË FUND TË JANARIT SHIJOHET NOTI NË PLAZHIN E VOGËL (Video)
Ulqin: NË FUND TË JANARIT SHIJOHET NOTI NË PLAZHIN E VOGËL (Video)

Sot ishte një ditë e bukur në Ulqin, të cilën qytetarë të shumtë e shfrytëzuan për shëtitje apo punë në Ullishtë. Në të njëjtën kohë, disa vendosën të marrin pjesë në hapjen ceremoniale të një tjetër Festivali

Komuna e Ulqinit: Kryeministri me ministra në vizitë të martën
Komuna e Ulqinit: Kryeministri me ministra në vizitë të martën

Të martën, më 31 janar 2023, komunën e Ulqinit do ta vizitojë delegacion i Qeverisë së Malit të Zi në krye me kryeministrin dr. Dritan Abazoviq. Në delegacion me kryeministrin Abazoviq do të jenë ministri

Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS
Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS

Këtë vit bëhet gjysmë shekulli nga fillimi i funksionimit të Qendrës naturiste në Adë të Bunës. Në korrik të vitit 1973 u pritën mysafirët e parë dhe ishin kryesisht gjermanë të sjellë nga agjencia “Miramare”.

Komuna e Ulqinit: PROJEKTI ME VLERË RRETH 20 MILION EURO FILLON NË MES TË SHKURTIT
Komuna e Ulqinit: PROJEKTI ME VLERË RRETH 20 MILION EURO FILLON NË MES TË SHKURTIT

Me rastin e fillimit të realizimit të projektit “Furnizimi me ujë dhe rregullimi i ujërave të zeza në bregdetin e Adriatikut – V, Ulqin”, kryetari i Komunës së Ulqinit Omer Bajraktari me bashkëpunëtorë