Gjendje e trishtuar në Qendër për kulturë: URGJENCA, RROGAT DHE DORËHEQJET

grevaGreva e punëtorëve në Qendër për kulturë po merr përmasa gjithnjë e më të rrezikshme. Të premten dy herë ka intervenuar Urgjenca, sepse gjendja shëndetësore e punëtorëve në grevë të urisë është gjithnjë e më rëndë.

Që protesta do të vazhdoj është e qartë mbasi që prapë nuk është arritur asnjëfarë marrëveshje me kryetarin e komunës Nazif Cungu. Ai sot i lajmëroj punëtorët që iu është paguar një rrogë, he shtoi që “po bën maksimumin që edhe borxhet tjera të shlyhen”. “Duhet pak durim. Pak nga pak, çdo gjë do të përfundojë”, theksoi ai.

Por, punëtorët janë të pakënaqur. Kanë kërkuar që edhe pesë nga tetë rrogat e prapambetura të paguhen sa më parë, dhe kanë theksuar që në llogarinë e komunës ka mbi 60 mijë euro.

Kryetari i Sindikatës komunale Shefki-Keko Lamoviq ka thirrur që të arrihet njëfarë marrëveshje në mënyrë që punëtorët e Qendrës, nga të cilët dy të tretat janë gra, të mund të shkojnë në shtëpitë e veta. Por, pa sukses.

Kur kryetarja e Organizatës sindikale Lilana Janinoviq ka parë që nga marrëveshja nuk ka asgjë, ka ftuar Cungun të jap dorëheqje. Ai mbas kësaj ka lëshuar hollin e Bibliotekës së qytetit në të cilën punëtorët e Qendrës do ta presin natën e dytë pagjumë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CEDIS: TË HËNËN DHE TË MARTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË HËNËN DHE TË MARTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të hënën dhe të marten, më 27 dhe 28 qershor, në periudhën, pa energji elektrike do të jenë vendbanimet e mëposhtme: të hënën,

Të hënën vazhdimi i mbledhjes të KK: NË REND TË DITËS EDHE ZGJEDHJA E NËNKRYETARËVE
Të hënën vazhdimi i mbledhjes të KK: NË REND TË DITËS EDHE ZGJEDHJA E NËNKRYETARËVE

Kryetari i Kuvendit të Komunës së Ulqinit Ardian Mavriq caktoi për të hënën, datë 27.06.2022., me fillim nga ora 11:00, vazhdimin e mbledhjes së Dytë të seancës së parë të rregullt të Kuvendit të Komunës

Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin
Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin

Shkolla shqipe ka një traditë të gjatë. Nga hulumtimet e deritashme që kanë gjetur dhe publikuar studiuesit dhe gjuhës shqipe, shkollës shqipe dhe historisë së shqiptarëve vërtetohet se shkollat shqipe

Fakulteti në Ulqin: REGJISTRIMI I GJENERATËS SË RE TË STUDENTËVE PËR VITIN AKADEMIK 2022/23
Fakulteti në Ulqin: REGJISTRIMI I GJENERATËS SË RE TË STUDENTËVE PËR VITIN AKADEMIK 2022/23

Fakulteti i Studimeve të Biznesit Mesdhetar në Ulqin bëri të ditur se janë në vazhdim regjistrimet në studimet themelore akademike për vitin 2022/23. Siç thuhet, të gjitha informacionet mund të merren

Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA
Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA

  Komuna e Ulqinit njoftoi se të premten do të fillojë asfaltimi i rrugëve të gërmuara, i cili do të zgjasë disa ditë. Vetëqeverisja lokale u ka kërkuar falje qytetarëve që kanë vuajtur nga kjo situatë,