GJIMNAZISTËT E ULQINIT BASHKËBISEDOJNË ME KRYETARIN E PARLAMENTIT LOKAL

Në bashkëpunim me Kuvendin e Komunës së Ulqinit, OJQ Horizonti i Ri organizoi të enjten një panel informues me të rinjtë nga Shkolla e Mesme “Vëllazërim-Bashkim”. Në këtë aktivitet, nxënësit patën mundësi të marrin informacion të drejtpërdrejtë nga Kryetari i Kuvendit z. Ardijan Mavriqi lidhur me konceptin e përgjithshëm të vetëqeverisjes lokale, veçanërisht për rolin dhe rëndësinë e parlamentit lokal në ushtrimin e pushtetit vendor. Gjatë këtij sesioni, sekretarja e Kuvendit znj. Valdete Osmani Hysaprezantoi para të rinjve parimet bazë të funksionimit të Kuvendit të Komunës, cila është struktura e tij, kompetencat, si miratohen vendimet, çfarë përfaqëson këshilltari dhe tema të tjera që ishin me interes për pjesëmarrësit e takimit.

Aktivistët rinorë më pas zhvilluan edhe një diskutim parlamentar joformal në sallën e Kuvendit, ku parashtruan pyetje dhe morën përgjigje, duke vazhduar kështu një model të mirë të dëgjimit të zërit të të rinjve, të nisur vite më parë nga kjo OJQ e i cili do të duhej të bëhej praktikë e rregullt në punën e Pushtetit Vendor.  

“Komuna e Ulqinit është thellësisht e angazhuar në krijimin e politikave efektive rinore e mbi të gjitha në krijimin e një infrastrukture të re arsimore, e cila do të ndihmojë të rinjtë e komunitetit tonë që në mënyrë më cilësore të përgatiten për tregun e punës” deklaroi z. Mavriq gjatë bashkëbisedimit me të rinjtë e pranishëm.

Ky aktivitet u realizua kuadër të projektit “Reforma që kuptojmë të gjithë” i cili mbështetet nga Ministria e Administratës Publike e Malit të Zi,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Presidentja e Kosovës në Mal të Zi: SOT NË PODGORICË, NESËR NË ULQIN
Presidentja e Kosovës në Mal të Zi: SOT NË PODGORICË, NESËR NË ULQIN

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani Sadriu, me ftesë të kryetarit të Malit të Zi, Milo Gjukanoviq, po qëndron sot dhe nesër për një vizitë zyrtare në Mal të Zi. Presidentja Osmani Sadriu

Kryetari Bajraktari: Ngushëllime për viktimat e tërmetit në Turqi
Kryetari Bajraktari: Ngushëllime për viktimat e tërmetit në Turqi

Kryetari i Ulqinit Omer Bajraktari, ka shprehur ngushëllimet e tij të thella për familjet dhe popullin turk në keto momente të vështira pas tërmetit shkatërrues që goditi Turqinë dhe Sirinë. Qytetarët

Nimanbegu: Telegram ngushëllimi për tërmetin shkatërrues në Turqinë juglindore
Nimanbegu: Telegram ngushëllimi për tërmetin shkatërrues në Turqinë juglindore

AMBASADA E REPUBLIKËS SË TURQISË Sh.E.T. Mr. Barış Kalkavan, ambasador   Shkëlqesia Juaj, Si mik me lidhje të gjata historike me Republikën e Turqisë, qytetarët tanë dhe të gjithë shqiptarët ndjehen thellësisht

Në fund të shkurtit: SEANCA E PËRBASHKËT E QEVERISË SË MALIT TË ZI DHE QEVERISË SHQIPTARE
Në fund të shkurtit: SEANCA E PËRBASHKËT E QEVERISË SË MALIT TË ZI DHE QEVERISË SHQIPTARE

Qeveria e Malit të Zi do të mbajë një seancë të përbashkët me qeverinë shqiptare në fund të këtij muaji, mëson Portali Ul-info. Siç pritej, me atë rast në Podgoricë do të nënshkruhen më shumë se 10 marrëveshje

Abazoviq: KONKURS PËR RREGULLIMIN E PLAZHIT TË VOGËL DHE NJË TUNELI ME LIMAN
Abazoviq: KONKURS PËR RREGULLIMIN E PLAZHIT TË VOGËL DHE NJË TUNELI ME LIMAN

Kryeministri i Malit të Zi Dritan Abazoviq njoftoi gjatë vizitës së fundit se do të shpallet një konkurs ndërkombëtar për rregullimin e Plazhit të Vogël dhe një tunelit që do ta lidhë atë me Limanin. “Kjo