Gjuetia: BRUKSELI VENDOS PËR SHKURTIMIN E SEZONIT

20_jesen_jato_patakaQendra për mbrojtjen dhe hulumtimin e zogjve (QMHZ) ka deklaruar që po punon në shkurtimin e sezonit të gjuetisë së shpendëve në Mal të Zi. “Si shtet i cili e ka statusin e kandidatit në negociatat për anëtarësi në BE edhe Mali i Zi duhet të zbatoi direktivën për shpend e cila ka të bëj me ndalimin e gjuetisë së shpendëve mbas kthimin nga dimërimi”, thanë nga QMHZ.

Theksohet që kjo organizatë nuk ka arritur marrëveshje me Agjencinë për mbrojtjen e mjedisit jetësorë dhe që për këtë arsye do të jetë e nevojshme që të deklarohet Brukseli.

Shkurtimi i sezonit të gjuetisë në shpend posaçërisht ka të bëj me zonën e komunës së Ulqinit, sepse Kriporja, Plazhi i madh dhe Liqeni i Shasit janë stacione të preferuara të shpendëve migrues nga Evropa veriore dhe Azia kah Italia dhe Afrika. “Shpendët e lodhur nga udhëtimi i gjatë këtu janë shënjestër e lehtë e gjuetarëve të paligjshëm, të cilët kohën e fundit, për fat të mirë, nuk janë shumë”, vlerësuan nga QMHZ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

New York: Kryeministri Dritan Abazoviq takohet me diasporën shqiptare
New York: Kryeministri Dritan Abazoviq takohet me diasporën shqiptare

Kryeministri malazez Dritan Abazoviq i cili ndodhet për një vizitë disaditore në Nju Jork, pjesëmarrjen në sesionin e 77-të të Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara (OKB), zhvilloi një sërë

Tenderi në vijim: SË SHPEJTI ASFALTIMI I BULEVARDIT “TEUTA”
Tenderi në vijim: SË SHPEJTI ASFALTIMI I BULEVARDIT “TEUTA”

Menjëherë pas normalizimit të Portalit të Prokurimit Publik, Komuna e Ulqinit shpalli tender për asfaltimin e rrugëve në territorin e kësaj vetëqeverisje lokale. Siç thuhet në ftesë, vlera totale e këtyre

Suela Dibra Kaca: FËMIJËT GJITHNJË E MË SHUMË KANË NEVOJË PËR KËNDET E LOJËRAVE
Suela Dibra Kaca: FËMIJËT GJITHNJË E MË SHUMË KANË NEVOJË PËR KËNDET E LOJËRAVE

Të gjithë i kujtojmë vitet e fëmijërisë dhe ndër kujtimet që nuk i harrojmë asnjëherë janë lojërat me shokët e shoqet dhe aventurat e bukura të asaj moshe. Sot fëmijët tanë përballen me një përvojë tërësisht

Takimi me afaristët turistik: FILLUAN PREGADITJET PËR SEZONIN E ARDHSHËM
Takimi me afaristët turistik: FILLUAN PREGADITJET PËR SEZONIN E ARDHSHËM

Në hotelin Otrant, me inicjativë të Organizatës Turistike të Ulqinit, është organizuar takimi ndërmjetafaristëveturistik të qytetit, udhëheqësisë së Komunës, dhe ndërmarrjes sh.p.k. “Veprimtaritë Komunale”.

TAEKWONDO ULQINI: TETË MEDALJE NGA TURNEU NË SARAJEVË
TAEKWONDO ULQINI: TETË MEDALJE NGA TURNEU NË SARAJEVË

Të shtunën me datë 24.09.2022 në Sarajevë u mbajtë turneu ndërkombëtarë “Hadzici friends” në sportin e Taekwondo-së për të dy disciplinat, Ndeshje dhe Forma. Ky aktivitet i Taekwodo-së mblodhi