Gjukanoviq për Ulqinin: ËSHTË REALE QË PDS TË JETË PJESË E PUSHTETIT

Milo Djukanovic, Millo GjukanoviqKryetari i Partisë demokratike të socialistëve Millo Gjukanoviq ka deklaruar që në zgjedhjet e pak kohëve më parë në Ulqin kjo parti më shumë vota në këto se në koalicion në zgjedhjet e kaluara.

Ai, duke u bazuar në thënie që partitë shqiptare në Ulqin, mbas zgjedhjeve lokale, mund të formojnë qeverisjen, tha që PDS (DPS), në krahasim me zgjedhjet parlamentare, kur ishte në koalicion me PSD dhe Partinë liberale, kishte 300 vota më shumë.

Gjukanoviq mendon që është reale që PDS (DPS) të jetë pjesë e pushtetit në Ulqin. “Arritëm rezultatin që është respektabil, PDS ka fituar dy mandate më shumë në krahasim me zgjedhjet lokale dhe për këtë arsye PDS sot është në rolin e dikujt që organizon bisedimet për pushtet”, tha ai.

Sipas fjalëve të tija, matematike të ndryshme janë të mundshme për koalicione, por ai, siç shtoi, është i bindur që duhet të niset nga ajo çfarë ishte shprehja demokratike e qytetarëve, e kjo është që PDS (DPS) është fuqia qendrore politike në Ulqin dhe duhet të jetë iniciator i bisedimeve.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Bashkësia Islame: TË SHTUNËN DITA E PARË E KURBAN BAJRAMIT
Bashkësia Islame: TË SHTUNËN DITA E PARË E KURBAN BAJRAMIT

  E shtuna e 9 korrikut është dita e parë e Kurban apo Haxhi Bajramit, është kumtuar nga Bashkësia Islame. Një ditë më parë, e premte, është dita e Arefatit, sipas besimit islam, një nga ditët më

Skena verore – Ulqin 2022: FILLOI FESTIVALI I KULTURËS SË ULQINIT
Skena verore – Ulqin 2022: FILLOI FESTIVALI I KULTURËS SË ULQINIT

Në Molen e Madhe, nën muret e Kalasë, të martën u shënua solemnisht fillimi i Skenës verore së 35-të me radhë. Ky festival kulturor do të mbahet deri në fund të gushtit dhe në program ka një sërë përmbajtjesh

Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT
Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT

Ministria e Ekologjisë, Planifikimit Hapësinor dhe Urbanizmit njoftoi se deri në fund të këtij viti do të miratohet ligji i ri për menaxhimin e mbeturinave. Siç ka thënë sot në Ulqin, Dushan Bugarin, zyrtar

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali është planifikuar në Molen e Madhe, nën bedenet e Kalasë,

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi, shkruan “Dan”. Administratori i falimentimit të Kriporës, Zharko