Gjukanoviq – Rama: RRUGA ADRIATIK-JON MUNDËSIA MË E MADHE E PËRBASHKËT

Edi i Milo 2 (1)Mali i Zi dhe Shqipëria janë vende mike të cilët munden të ndihmojnë njëra tjetrën në rrugën drejt anëtarësimit në BE dhe NATO, pajtohen kryeministrat e dy shteteve, Millo Gjukanoviq dhe Edi Rama në takimin e mbajtur të enjten në Podgoricë.

Kryeministri malazez beson që në dhjetor Këshilli i Evropës do të ja jap Shqipërisë vendin e kandidatit.

“E kemi ndarë mendimin që në atë lami mund të bashkëpunojmë shumë mirë, në dobi të dyanshme, në mënyrë që ti kapërcejmë më lehtë sfidat në këtë fazë të integrimit të shteteve tona”, tha Millo Gjukanoviq, duke iu falënderuar, njëkohësisht, në përkrahje të cilën Tirana i jep rrugës tonë drejt anëtarësimit në NATO.

Gjukanoviq dhe Rama veçanërisht kanë theksuar rëndësinë e rrugës Adriatik-Jon, me bindje që do të gjejnë parat për ndërtimin e saj.

“Rruga Adriatik-Jon do të jetë e rëndësishme për zhvillimin e turizmit dhe infrastrukturës turistike të dy vendeve tona, por edhe si mundësi për të gjitha vendet që të ndërlidhën në të dhe, me këtë gjë, të marrin pjesë në zhvillimin turistik”, tha kryeministri shqiptarë, ndërsa transmeton Portali UL-info.

Dy kryeministrat pajtohen që në të ardhmen investitorëve mund ti dërgojnë oferta të përbashkëta, kur bëhet fjalë për turizëm, infrastrukturë dhe energjetikë.

Problemet e mbeturinave të cilat nëpërmjet Bunës vijnë nga Shqipëria, si dhe derdhja e ujit nga akumulimet në lumin Drin, për çarsye ndodhin përmbytjet në Mal të Zi, janë vështirë të zgjidhshme, tha Rama, duke konstatuar që “duhet të gjithë së bashku të ulemi dhe të mendojmë si ti zgjidhim këto çështje, sepse këto projekte kushtojnë”.

Ramën do ta presin dhe kryetari i Malit të Zi Filip Vujanoviq dhe kryetari i Kuvendit Ranko Krivokapiq, si dhe do të takohet me liderët e partive nacionale Shqiptare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT
Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT

Ministria e Ekologjisë, Planifikimit Hapësinor dhe Urbanizmit njoftoi se deri në fund të këtij viti do të miratohet ligji i ri për menaxhimin e mbeturinave. Siç ka thënë sot në Ulqin, Dushan Bugarin, zyrtar

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali është planifikuar në Molen e Madhe, nën bedenet e Kalasë,

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi, shkruan “Dan”. Administratori i falimentimit të Kriporës, Zharko

OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT
OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT

Në ditën e parë të korrikut të këtij viti në rivierën e Ulqinit pushojnë 15.097 mysafirë, është kumtuar ngaOrganizata Turistike. Siç thuhet, më shumë se një e treta të tyre janë në hotele, gjëgjësisht

Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE
Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE

Nënkryetari i Komunës së Ulqinit Beqir Sella tha që administrata e re është dhe do të jetë në mbështetje të të rinjve dhe projekteve me fokus të rinjtë.   Sipas fjalëve të tij, Komuna e Ulqinit do