Gjurashkoviq: PËRKRAH KËRKESAT E PUNËTORËVE TË QENDRËS PËR KULTURË

Ljiljana-Djuraskovic1Deputetja e Frontit demokratik Lilana Gjurashkoviq ka deklaruar që ndjen keqardhje të thellë që punëtorët e Qendrës për kulturë me grevë duhet ti arrijnë të drejtat e veta të garantuara me Kushtetutë. “Sjellja ndaj punëtorëve të këtij institucion është fotografi reale e marrëdhënies së shoqërisë tonë ndaj kulturës që paraqet një varg të mirave materiale dhe shpirtërore të krijuar me gjenerata”, ka kumtuar ajo në reagimin e dorëzuar Portalit tonë.

Sipas fjalëve të saja, të punësuarit në Qendrës prej kohësh kanë treguar për kushtet e këqija të punës dhe gjendjen e vështirë materiale, por askush nuk ka reaguar. “Tani janë të detyruar në britmën e fundit – grevën e urisë”, tha Gjurashkoviq dhe shtoi që përkrah kërkesat e tyre që të ju paguhen rrogat e prapambetura.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT
Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT

Ministria e Ekologjisë, Planifikimit Hapësinor dhe Urbanizmit njoftoi se deri në fund të këtij viti do të miratohet ligji i ri për menaxhimin e mbeturinave. Siç ka thënë sot në Ulqin, Dushan Bugarin, zyrtar

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali është planifikuar në Molen e Madhe, nën bedenet e Kalasë,

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi, shkruan “Dan”. Administratori i falimentimit të Kriporës, Zharko

OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT
OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT

Në ditën e parë të korrikut të këtij viti në rivierën e Ulqinit pushojnë 15.097 mysafirë, është kumtuar ngaOrganizata Turistike. Siç thuhet, më shumë se një e treta të tyre janë në hotele, gjëgjësisht

Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE
Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE

Nënkryetari i Komunës së Ulqinit Beqir Sella tha që administrata e re është dhe do të jetë në mbështetje të të rinjve dhe projekteve me fokus të rinjtë.   Sipas fjalëve të tij, Komuna e Ulqinit do