Gjykata e apelit: VENDIMI I GJYKATËS NDAJ MJEKUT PËR VRASJE TË DYFISHT NË RISHQYRTIM

zlocin-ulcinju-ljekar-ubio-sugradanina-slucajnog-prolaznika-slika-55739Gjykatësi i Gjykatës së apelit Miliq Megjedoviq ka caktuar për 14 tetor mbledhjen e këshillit i cili do të rishqyrtoi vendimin e gjykatës ndaj mjekut Radovan Aleksiq (35), të dënuar me 17 vite burg për vrasje të dyfishtë, në 2 gushtin e dy viteve më parë në Ulqin, shkruan “Pobjeda”.

Vendimin me 22 shkurt e dha gjykatësja e Gjykatës së lartë Ana Vukoviq. Sipas vlerësimit të gjykatës, janë vërtetuar akuzat që Aleksiq me disa të shtëna nga pistoleta ka vrarë bashkëvendësin Halil Adoviq (50). Një nga fishekët e shkrepur ka rikoshetuar dhe ka vrarë turistin nga Kosova Ahmet Thaçin (45), banues në Gjermani, i cili në atë moment ndodhej në vendngjarje.

Këshilli ka vlerësuar që Aleksiq ka kryer vepër me qëllim të drejtpërdrejtë. Ana Vukoviq ka theksuar që gjykata në caktimin e dënimit ka pas parasysh që Aleksiqi më herët nuk ishte i dënuar. Rrethanë lehtësuese për të pandehurin ishte dhe vlerësimi i neuropsikiatrit i cili tha që Aleksiq kishte kapacitet mendor dukshëm të zvogëluar në kohën e vrasjes, por kjo nuk do të thotë mungesën e përgjegjësisë së tij.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali është planifikuar në Molen e Madhe, nën bedenet e Kalasë,

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi, shkruan “Dan”. Administratori i falimentimit të Kriporës, Zharko

OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT
OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT

Në ditën e parë të korrikut të këtij viti në rivierën e Ulqinit pushojnë 15.097 mysafirë, është kumtuar ngaOrganizata Turistike. Siç thuhet, më shumë se një e treta të tyre janë në hotele, gjëgjësisht

Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE
Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE

Nënkryetari i Komunës së Ulqinit Beqir Sella tha që administrata e re është dhe do të jetë në mbështetje të të rinjve dhe projekteve me fokus të rinjtë.   Sipas fjalëve të tij, Komuna e Ulqinit do

Gjeka Nënave të Srebrenicës: JU JENI EDHE NËNAT TONA
Gjeka Nënave të Srebrenicës: JU JENI EDHE NËNAT TONA

Ministri për drejtat e njeriut dhe pakicave në Qeverinë e Malit të Zi Fatmir Gjeka dhe perfaqësuesi i Aleancës Qytetare Milan Radoviq dhuruan sot një shami për Nënat e Srebrenicës. “Thonë se Zoti i do