Gjykata për kundërvajtje: VËREJTJE PËR ÇAUSHEVIQIN

Sud-Gjykata-GjyqiGjykata për kundërvajtje në Ulqin ka dhënë dënimin në formë vërejtjeje për aktivistin e MOGUL-it Allmir Çausheviqin. Ai gjatë performancës para portës në Adë, i cili ndodhi në qershor, ishte shef i grupit të kujdestarëve.

Nga Dega e policisë së Ulqinit çuan padi penale kundër MOGUL-it dhe Çausheviqit duke i akuzuar që kujdestarët nuk kishin shirita të dukshëm në dorë.

“Aktgjykimi nuk është surprizë për ne, sepse gjatë procesit ishim mjaftueshëm të surprizuar, si me padinë e pakuptimtë, ashtu dhe me akordin e policisë dhe Gjykatës për kundërvajtje. Sikur të ishim në sistemin e qeverisjes unitare njëpartiake, ku udhëhiqet me direktiva dhe nuk merren parasysh argumentet dhe provat, e vërteta dhe përdorim thelbësor i së drejtës. Jemi dënuar për tubimin i cili kaloj në mënyrën më të mirë, siç konstatoi dhe policia e Ulqinit. Mashtrohen ato të cilët menduan që na frikësuan dhe që nëpërmjet dënimit tonë do ti dërgojnë mesazh opinionit publik që mund ti mbyllin gojën çdo kujt. MogUL do të vazhdoi me projektin tonë të monitorimit të proceseve pikërisht të këtij lloji me qëllim që të kemi ndikim në reformën e gjyqësorit dhe krijimin e kushteve për sundimin e Ligjit”, kanë deklaruar nga kjo organizatë joqeveritare më me ndikim në Ulqin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali është planifikuar në Molen e Madhe, nën bedenet e Kalasë,

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi, shkruan “Dan”. Administratori i falimentimit të Kriporës, Zharko

OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT
OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT

Në ditën e parë të korrikut të këtij viti në rivierën e Ulqinit pushojnë 15.097 mysafirë, është kumtuar ngaOrganizata Turistike. Siç thuhet, më shumë se një e treta të tyre janë në hotele, gjëgjësisht

Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE
Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE

Nënkryetari i Komunës së Ulqinit Beqir Sella tha që administrata e re është dhe do të jetë në mbështetje të të rinjve dhe projekteve me fokus të rinjtë.   Sipas fjalëve të tij, Komuna e Ulqinit do

Gjeka Nënave të Srebrenicës: JU JENI EDHE NËNAT TONA
Gjeka Nënave të Srebrenicës: JU JENI EDHE NËNAT TONA

Ministri për drejtat e njeriut dhe pakicave në Qeverinë e Malit të Zi Fatmir Gjeka dhe perfaqësuesi i Aleancës Qytetare Milan Radoviq dhuruan sot një shami për Nënat e Srebrenicës. “Thonë se Zoti i do