Gjykata themelore: U PËRMIRËSUA TRANSPARENCA E PUNËS

Kohët e fundit Gjykata themelore në Ulqin ka bërë shumë hapa në fushën e transparencës dhe prezencës më të madhe të publikut, është deklaruar nga ky institucion.

Siç tha kryetarja e gjykatës Lirije Buzuku, në lobi janë vendosur dy ekrane LCD në të cilët paraqiten orari javor i seancave gjyqësore, si dhe informacionet tjera me rëndësi për punën e këtij organi ligjvënës. “Me qëllim të informimit më të shpejt dhe më të mirë të qytetarëve janë vendosur info – pikat dhe fletushkat e shtypura në gjuhën malazeze dhe shqipe nga të cilat mund të fitohen informacionet për të drejtat që qytetari mund ti realizoj në gjyq, si nisen procedurat për realizimin e këtyre të drejtave, cilat janë detyrimet e tija si taksapagues në këto procedura dhe në çfarë mënyre ai mund të fitoi ndihmesën ligjore falas”, tha kryetarja e gjyqit të Ulqinit.

Ajo tha që në Gjyq janë vendosur kutitë për lavdërime, ankesa dhe sugjerime, të cilat hapen njëherë në muaj dhe përbërjen e së cilës e shqyrton komisioni i veçantë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Horizonti i Ri: NISË PROJEKTI “REFORMA QË KUPTOJMË TË GJITHË”
Horizonti i Ri: NISË PROJEKTI “REFORMA QË KUPTOJMË TË GJITHË”

Qëllimi kryesor i projektit është të rrisë njohuritë e qytetarëve, përfaqësuesve të OJQ-ve, aktivistëve rinorë dhe palëve të tjera të interesuara për rëndësinë e Reformës së Administratës Publike në Mal

New York: Kryeministri Dritan Abazoviq takohet me diasporën shqiptare
New York: Kryeministri Dritan Abazoviq takohet me diasporën shqiptare

Kryeministri malazez Dritan Abazoviq i cili ndodhet për një vizitë disaditore në Nju Jork, pjesëmarrjen në sesionin e 77-të të Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara (OKB), zhvilloi një sërë

Tenderi në vijim: SË SHPEJTI ASFALTIMI I BULEVARDIT “TEUTA”
Tenderi në vijim: SË SHPEJTI ASFALTIMI I BULEVARDIT “TEUTA”

Menjëherë pas normalizimit të Portalit të Prokurimit Publik, Komuna e Ulqinit shpalli tender për asfaltimin e rrugëve në territorin e kësaj vetëqeverisje lokale. Siç thuhet në ftesë, vlera totale e këtyre

Suela Dibra Kaca: FËMIJËT GJITHNJË E MË SHUMË KANË NEVOJË PËR KËNDET E LOJËRAVE
Suela Dibra Kaca: FËMIJËT GJITHNJË E MË SHUMË KANË NEVOJË PËR KËNDET E LOJËRAVE

Të gjithë i kujtojmë vitet e fëmijërisë dhe ndër kujtimet që nuk i harrojmë asnjëherë janë lojërat me shokët e shoqet dhe aventurat e bukura të asaj moshe. Sot fëmijët tanë përballen me një përvojë tërësisht

Takimi me afaristët turistik: FILLUAN PREGADITJET PËR SEZONIN E ARDHSHËM
Takimi me afaristët turistik: FILLUAN PREGADITJET PËR SEZONIN E ARDHSHËM

Në hotelin Otrant, me inicjativë të Organizatës Turistike të Ulqinit, është organizuar takimi ndërmjetafaristëveturistik të qytetit, udhëheqësisë së Komunës, dhe ndërmarrjes sh.p.k. “Veprimtaritë Komunale”.