Globus Art: FESTIVAL I SUKSESHËM RAJONAL NË ZENELAJ

Shoqata e Artisteve dhe Artizaneve “Globus Art” ne bashkepunim me producentin e njohur nga Shqipetia Xhelal Halilin, njeherit dhe themelues dhe kryetar i shoqates “Jehona e Shkodres”, kane organizuar festivalin me moton INTERNATIONAL WOMEN PEACE FESTIVAL i cili u mbajt me datat 27 & 28tetor ne Hajdari family public park ne Zenelaj – Ulqin.

Ne kete festival moren pjese soliste te zhanreve te ndryshme, artiste te arteve vizuale, stiliste, artizan,kishte bioprodukte dhe punime artizanale etj.

Ky festival i paqes se gruas kishte per qellim nderthurjen e kulturave dhe traditave te popujve te Ballkanit si dhe trashegimin e tyre.

Manifestimi eshte perkrahur nga Ministria e pakicave dhe drejtave te njeriut me minister Fatmir Gjeka,Organizata Turistike – Qazim Hoxhiq, Komuna e Ulqinit-Omer Bajraktari, Qendra per Kulture -Ardiana Hoxha, Kallaba Company-Lam Kallaba.

Falenderojme te gjithe ata qe ndihmuan dhe moren pjese ne kete festival nderkombetare: GjiroArt-Gjirokaster-Lubjana Baoja per ekspoziten Etnografike,Aferdita Feracaku – stiliste, solistet Davida Çerkezin,Lilana Kumrija, Blenda Habibi, Gloria Xhomaqin,Teuta Tenolli etj. si dhe bashkpuntorvee: Srce Clock Travel -Ivana Ilic, Uzice dhe Atelje Lumiki dizajner Snezana Brkic Kragujevac.

Falemindeit mediave qe ishin te pranishem ne kete festival.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abazoviq: KONKURS PËR RREGULLIMIN E PLAZHIT TË VOGËL DHE NJË TUNELI ME LIMAN
Abazoviq: KONKURS PËR RREGULLIMIN E PLAZHIT TË VOGËL DHE NJË TUNELI ME LIMAN

Kryeministri i Malit të Zi Dritan Abazoviq njoftoi gjatë vizitës së fundit se do të shpallet një konkurs ndërkombëtar për rregullimin e Plazhit të Vogël dhe një tunelit që do ta lidhë atë me Limanin. “Kjo

CEDIS: TË HËNËN DHE TË MARTËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË HËNËN DHE TË MARTËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të hënën dhe të martën, më 6 dhe 7 shkurt, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: të hënën: në periudhën prej orës

Ulqin: PORTI I PESHKIMIT NË KEPIN E GJERANAVE DO TË KETË MBI 90 VENDE TË ANKORIMIT
Ulqin: PORTI I PESHKIMIT NË KEPIN E GJERANAVE DO TË KETË MBI 90 VENDE TË ANKORIMIT

Në fillim të Plazhit të Madh, në një sipërfaqe prej rreth 81 mijë metrash katrorë, do të ndërtohet një port peshkimi. Porti do të do të ketë dedikim të përzier, gjëgjësisht do të ketë 60  vende ankorime

OT: OFERTA TURISTIKE E ULQINIT NË PANAIRIN NË LETONI
OT: OFERTA TURISTIKE E ULQINIT NË PANAIRIN NË LETONI

Organizata Turistike e Ulqinit, nen organizimin e Organizates nacionale Turistike te Malit të Zi, po merr pjese për herë të parë në panairin e turizmit Balt Tour 2023, i cili do të mbahet në Riga nga data

TRAJNIMI I TË RINJVE PËR TË MENDUARIT KRITIK DHE TË FOLURIT PUBLIK
TRAJNIMI I TË RINJVE PËR TË MENDUARIT KRITIK DHE TË FOLURIT PUBLIK

Me pjesëmarrësit e projektit “Fuqizimi i të rinjve për edukimin mediatik dhe të menduarit kritik”, të enjten në Ulqin u realizuasesioni i trajnues i radhës. Ligjëruese në këtë aktivitet ishte gazetarja