Grekët: DUHET TË KETË NAFTË DHE GAZ NË ULQIN

Nafta UlqinPërfaqësuesit e kompanisë greke “Energean Oil&Gas”, një nga gjashtë që janë lajmëruar në tenderin për hulumtimin e nëndetit të Malit të Zi mendojnë që ekzistojnë prova të forta që tek Ulqini ka naftë dhe gaz.

“Gjeologjia nuk ka kufij, kështu që duhet të ketë sasi në pjesën që është malazeze. Është dëshmuar që ka zona me gaz dhe naftë në Itali, Shqipëri dhe Kroaci, besojmë që ka edhe në Mal të Zi”, thonë ato.

Përndryshe, tenderi për hulumtim do të zgjas shtat vite. “Nëse zbulohen hidrokarburet, prodhimi mund të fillojë në vitin 2021 apo 2022”, theksojnë ato.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…