Grupi për Valdanos: INICIOJMË AKSIONIN QYTETARË

Vadanos, Ullishta, Maslinada“Grupi për Valdanos” ka paralajmëruar që në periudhën e ardhshme do të ndërmarr një sërë aksionesh për shpëtimin e Ullishtës në Valdanos. Theksohet që 18 mijë rrënjë shekullore në këtë gji janë të ekspozuar shkatërrimit të palejueshëm përkundër mbrojtjes formale ligjore të shtetit. “Duke theksuar rëndësinë e shpëtimit të Ullishtës nga aspekti ekonomik, ekologjik dhe kulturor si për Ulqin ashtu dhe për shtetin e Malit të Zi presim përkrahjen e të gjithë faktorëve relevant”, theksojnë nga ky grup të cilin e përbëjnë Monitoring grupi Mogul, Shoqata për kthimin e pronës në Valdanos dhe Shoqata e ullishtarëve Ulqin.

Shtohet që për këtë gjë do të diskutohet edhe gjatë takimin e nesërm të drejtuesve të këtij grup me Delegacionin e Bashkimit evropian në Podgoricë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT
Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT

Ministria e Ekologjisë, Planifikimit Hapësinor dhe Urbanizmit njoftoi se deri në fund të këtij viti do të miratohet ligji i ri për menaxhimin e mbeturinave. Siç ka thënë sot në Ulqin, Dushan Bugarin, zyrtar

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali është planifikuar në Molen e Madhe, nën bedenet e Kalasë,

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi, shkruan “Dan”. Administratori i falimentimit të Kriporës, Zharko

OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT
OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT

Në ditën e parë të korrikut të këtij viti në rivierën e Ulqinit pushojnë 15.097 mysafirë, është kumtuar ngaOrganizata Turistike. Siç thuhet, më shumë se një e treta të tyre janë në hotele, gjëgjësisht

Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE
Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE

Nënkryetari i Komunës së Ulqinit Beqir Sella tha që administrata e re është dhe do të jetë në mbështetje të të rinjve dhe projekteve me fokus të rinjtë.   Sipas fjalëve të tij, Komuna e Ulqinit do