Gvozdenoviq Nimanbegut: PHU DO TË CAKTOI FATIN E OBJEKTIT NË KALA

“Nga vendimi i Kuvendit komunal të Ulqinit varet a do të hiqet objekti në pjesën jugore të Qytetit të vjetër. Kjo varet nga dokumenti planifikues, Plani-hapësinorë urbanistik i komunës, punimi i të cilit është në fazën përfundimtare”, tha të mërkurën ministri i zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit në Qeverinë e Malit të Zi Branimir Gvozdenoviq.

Ai duke u përgjigjur pyetjes së deputetit të Forcës Genci Nimanbegu tha që prej mesit të vitit 2009, investitorëve është ndaluar vazhdimi i mëtejshëm i punimeve, për shkak të daljes nga leja e ndërtimit e cila është dhënë familjes Zec.

Nimanbegu vlerësoi që ndërtimi i këtij objekti paraqet “sulm në monumentin e kulturës siç është Qyteti i vjetër i Ulqinit” dhe pyeti a meriton ai kësi sjellje inerte të organeve shtetërore. Sipas fjalëve të tija, komuna e Ulqinit po ashtu mban një pjesë përgjegjësie për këtë gjendje, duke shtuar që, megjithatë, bëhet fjalë për objektin i cili është ndërtuar ilegalisht në hapësirën e trashëgimisë kulturore të kategorisë së parë. “ky problem të gjithë neve na godet shpulla në fytyrë, por mendoj që është koha të vendoset në korniza ligjore pavarësisht kush është investitor dhe që ai duhet të respektoi ligjet të cilat i miraton vetëqeverisja lokale dhe shteti ”, tha Nimanbegu.

Ministria e kulturës më herët ka deklaruar që ky objekt “nuk është në vendin dhe nuk ka madhësinë” për të cilin është dhënë leja e ndërtimit në vitin 2007.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abazoviq: KONKURS PËR RREGULLIMIN E PLAZHIT TË VOGËL DHE NJË TUNELI ME LIMAN
Abazoviq: KONKURS PËR RREGULLIMIN E PLAZHIT TË VOGËL DHE NJË TUNELI ME LIMAN

Kryeministri i Malit të Zi Dritan Abazoviq njoftoi gjatë vizitës së fundit se do të shpallet një konkurs ndërkombëtar për rregullimin e Plazhit të Vogël dhe një tunelit që do ta lidhë atë me Limanin. “Kjo

CEDIS: TË HËNËN DHE TË MARTËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË HËNËN DHE TË MARTËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të hënën dhe të martën, më 6 dhe 7 shkurt, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: të hënën: në periudhën prej orës

Ulqin: PORTI I PESHKIMIT NË KEPIN E GJERANAVE DO TË KETË MBI 90 VENDE TË ANKORIMIT
Ulqin: PORTI I PESHKIMIT NË KEPIN E GJERANAVE DO TË KETË MBI 90 VENDE TË ANKORIMIT

Në fillim të Plazhit të Madh, në një sipërfaqe prej rreth 81 mijë metrash katrorë, do të ndërtohet një port peshkimi. Porti do të do të ketë dedikim të përzier, gjëgjësisht do të ketë 60  vende ankorime

OT: OFERTA TURISTIKE E ULQINIT NË PANAIRIN NË LETONI
OT: OFERTA TURISTIKE E ULQINIT NË PANAIRIN NË LETONI

Organizata Turistike e Ulqinit, nen organizimin e Organizates nacionale Turistike te Malit të Zi, po merr pjese për herë të parë në panairin e turizmit Balt Tour 2023, i cili do të mbahet në Riga nga data

TRAJNIMI I TË RINJVE PËR TË MENDUARIT KRITIK DHE TË FOLURIT PUBLIK
TRAJNIMI I TË RINJVE PËR TË MENDUARIT KRITIK DHE TË FOLURIT PUBLIK

Me pjesëmarrësit e projektit “Fuqizimi i të rinjve për edukimin mediatik dhe të menduarit kritik”, të enjten në Ulqin u realizuasesioni i trajnues i radhës. Ligjëruese në këtë aktivitet ishte gazetarja