Hajredin Kovaçi: BOTA, KJO MARROQE

Duhet larguar sa më parë

Nga kjo botë plot gënjeshtarë
Duhet ikur sa s’është vonë
Nga kjo botë plot demonë

Duhet larguar orë e çast
Nga kjo botë e kotë e vrazhdë

Duhet ikur me urgjencë
Nga kjo botë plot prepotencë

Duhet larguar me shpejtësi
Nga kjo botë plot hipokrizi

Duhet ikur pa u tutë
Nga kjo botë plot hajdutë

Duhet larguar nga kjo botë e pshurrë
Ku martohet burri me burrë

Duhet ikur nga kjo botë kuturu
Ku martohet gruaja me gru

Duhet larguar nga kjo botë perverse
Ku çdo ditë ndodhin inceste

Duhet ikur nga kjo botë e përdalë
Ku të gjithë hanë veç fjalë

Duhet larguar nga kjo botë e mjerë
Ku edhe dimri bëhet verë

Duhet ikur në atë botën tjetër
Ku do t’i gjej miqtë e vjetër

Duhet larguar nga kjo botë fatale
Ku edhe diplomat blihen me pare

Duhet ikur nga kjo botë plot plehra
Ku më shumë vlerësohet antivlera

Duhet larguar nga kjo botë plot nuanca
Ku më shumë vlerësohet injoranca

Duhet ikur nga kjo botë e pajetë
Ku lindin fëminë në epruvetë

Duhet larguar nga kjo botë e mërzitshme
Ku është bërë jeta e rrezikshme

Duhet ikur nga kjo botë e rremë
Ku dëgjon veç thashetheme

Duhet larguar nga kjo botë plot interes
Ku jetohet veç me stres

Duhet ikur nga kjo botë hileqare
Ku gënjeshtra nuk është marre

Duhet larguar nga kjo botë plot hora
Ku me pare blihet vota

Duhet ikur nga kjo botë plot taktika
Ku dominon veç politika

Duhet larguar nga kjo botë tinëzare
Ku jetohet veç me halle

Duhet ikur nga kjo botë idiote
Ku sundojnë mendjet mediokre

Duhet larguar nga kjo botë plot marrëzira
Ku fëmijët vdesin nga uria

Duhet ikur nga kjo botë plot trazira
Ku vlerësohet e keqja jo e mira

Duhet larguar nga kjo botë pa shpresë
Sa jam gjallë jo kur të vdes

Duhet ikur nga kjo botë pa lidhje
Ku problemet nuk kanë zgjidhje

Duhet laguar pa u hamendur
Nga kjo botë me plot të çmendur

Duhet ikur për të mos u kthyer
Nga kjo botë e urryer

Duhet ikur nga kjo botë që gjithçka paska
Njerëz të pafytyrë e njerëz me maska

Duhet larguar nga kjo botë që ka gjithçka
Por më së pakti njerëz ka

Duhet larguar duhet ikur
Nga kjo botë e sfilitur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Dëmtime në tubacionin kryesor: DERI TË MËRKURËN PA UJË NJË PJESË E MADHE E ULQINIT
Dëmtime në tubacionin kryesor: DERI TË MËRKURËN PA UJË NJË PJESË E MADHE E ULQINIT

Të martën, më 28 qershor 2022, rreth orës 16.00 gjatë punimeve të një kontraktori të papërgjegjëshëm është dëmtuar tubi kryesor i ujësjellësit në Fushën e Ulqinit, është njoftuar Portali Ul-info nga NP

CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të mërkurën, më 29 qershor, në periudhën nga ora 09 deri në 15:00, pa energji elektrike do të jenë pjesa e qendrës së Katërkollës.

Kuvendi i Komunës: ZGJEDHEN NËNKRYETARËT E KOMUNËS DHE KOMISIONI ZGJEDHOR KOMUNAL
Kuvendi i Komunës: ZGJEDHEN NËNKRYETARËT E KOMUNËS DHE KOMISIONI ZGJEDHOR KOMUNAL

Me propozim të kryetarit të Komunës së Ulqinit, Omer Bajraktari, Kuvendi i Komunës të hënën zgjodhi dy nënkryetarë. Ata janë Beqir Sella, funksionar i PD-së dhe Sabr Sallaj, ndryshe nënkryetar i Forcës

Ulqin: SEZONI PËR RRETH 30 % MË I MIRË SE VITIN E KALUAR
Ulqin: SEZONI PËR RRETH 30 % MË I MIRË SE VITIN E KALUAR

  Qeveria e Malit të Zi ka bërë të ditur zyrtarisht se presin një sezon dukshëm më të mirë se vitin e kaluar. “Të gjithë treguesit që kemi flasin në favor të kësaj, se sigurisht që jemi 60% më mirë

Dr G.Karamanaga: GANI I VOGËL
Dr G.Karamanaga: GANI I VOGËL

Gani ende nuk i ka mbushur shtatë vjetë.Një ditë u nis prej shtëpie. Nuk i tregoi askuj se ku po shkon. Komshitë Shyqyrija, Kimetja dhe Zhelko e vrejtën se ishte në rrugë. Pas një kohe prindërit e tij