Hapi i Gjelbër dhe Green Life: TË HËNËN TRYEZË E RRUMBULLAKËT PËR LIQENIN E SHASIT

Liqeni i Shasit, Sasko jezeroOJQ Hapi i Gjelbër dhe OJQ Green Life organizojnë të hënën, me 16 dhjetor me fillim në ora 10, tryezën e rrumbullakët “Liqeni i Shasit resurs i paprekur i Ulqinit” i cili ka për qëllim të iniciojë diskutimin rreth çështjes së administrimit të Liqenit të Shasit dhe mbrojtjes së tij.

Në tryezën e rrumbullakët do të jenë të pranishëm përfaqësuesit e Komunës së Ulqinit, ministrive dhe institucioneve të cilët merren me mbrojtjen e natyrës në Mal të Zi.

Në kuadër të kësaj ngjarje do të prezantohen projektet dhe hulumtimet e realizuara në këtë zonë në periudhën e mëparshme, si dhe hulumtimet dhe analizat e politikave, mungesave dhe nevojave, si dhe efikasitetin e administrimit të Liqenit të Shasit me një sërë rekomandimesh për aktivitetet që duhet zbatuar në periudhën e ardhshme.

Ky aktivitet realizohet në kuadër të projektit “Liqeni i Shasit resurs i paprekur i Ulqinit” i cili ka për qëllim analizën e gjendjes momentale në Liqenin e Shasit dhe inicimin e hapave të mëtejmë për mbrojtjen e tij.

Realizimi i projektit zgjatë gjashtë muaj, u mbështet nga ana e FAKT-it përmes programit “Zhvillimi de fakto”, të cilin e financon Bashkimi Evropina përmes Delegacionit të Bashkimit Evropian në Mal të Zi përmes programit të IPA 2016 Instrumenti për shoqërinë civile, ndërsa kofinancohet nga Ministria e Administratës Publike.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer