Hapi i gjelbër: TË ORGANIZOHET FORUMI EKOLOGJIK NË ULQIN

port-milena-od-simbola-problema-slika-1237761Deri në fund të këtij ose në fillim të vitit të ardhshëm në Ulqin duhet të mbahet konferenca për problemet ekologjike të kësaj komune në të cilën do të merrnin pjesë të gjithë vendimmarrësit, institucionet kompetente dhe sektori civil, kanë deklaruar nga OJQ „Hapi i gjelbër“.

Në këtë shoqatë ekologjike mendojnë që në forum duhet të miratohen përfundimet dhe propozimet të cilët do të ishin “të zbatueshëm, efikas, transparent dhe të implementohen në legjislativen e ardhshme”,

“Koha e mbajtjes e këtij tubimi ka kaluar dje, por në pajtim me fjalën popullore ‘më mirë vonë se kurrë’, do të ishte e dëshirueshme që ky tubim të organizohet në dy deri në tre muajt e ardhshme”, thanë në “Hapin e gjelbër” dhe theksojnë që pjesëmarrësit e forumit duhet të vizitojnë liqenin e Shasit, Adën, lumin Buna, Kriporen, Port Milenen dhe Valdanosin. “Në këtë mënyrë do të njoftohen drejtpërdrejtë me gjendjen në këto lokalitete nga të cilët pjesa më e madhe është ekspozuar shkatërrimit”, pohojnë në këtë OJQ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulqin 2022/23: PROGRAMI I MANIFESTIMIT „SWEET DECEMBER“
Ulqin 2022/23: PROGRAMI I MANIFESTIMIT „SWEET DECEMBER“

Në Ulqin nga data 15 dhjetor deri më 10 janar organizohet manifestimi “Sweet December”. Emrat e tingullit muzikor, si në gjuhën shqipe ashtu edhe në gjuhën malazeze -, Ledri Vula, Klajdi, Alban Skenderaj,

Prim.Dr.Gani Karamanaga: Disa fakte nga historia e shërbimit shëndetësor në Anë të Malit dhe Krajë
Prim.Dr.Gani Karamanaga: Disa fakte nga historia e shërbimit shëndetësor në Anë të Malit dhe Krajë

Stacioni Shëndetësor  në Katërkollë  Ambulanca e parë në vitin 1949  Në Katërkollë për nevojat e shërbimit shëndetësor dhe të mbrojtjes shëndetësore të popullatës, në vitin 1949 është ndërtuar Ambulanca

CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 9 dhjetor, në periudhën prej orës 8 deri në 15,00, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: Pistulla,

Tirana – Kryeqyteti Evropian i Rinisë: BAJRAKTARI FOLI NË CEREMONINË PËRMBYLLËSE
Tirana – Kryeqyteti Evropian i Rinisë: BAJRAKTARI FOLI NË CEREMONINË PËRMBYLLËSE

Kryeqiteti i Shqipërisë, Tirana, këtë vitë ishte “Kryeqyteti Evropian i Rinisë”. Sot u mbajt ceremonia përmbyllëse në Pallatin e kongreseve në Tiranë ku ishin zyrtarët e lartë dhe diplomatë ndërkombëtar.

Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI
Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI

NP “Qendra për Kulturë – Ulqin” nis ciklin e mbrëmjeve me temë letrare, historike, kulturore, sociale… Këtë cikël e kemi titulluar ODA, meqë tubon dashamirë në një vend dhe u jep