HAPI I GJELBËR: Vet definojmë identitetin tonë

“Shteti i Malit të Zi gjatë procesit të negociatave me BE-në duhet ti respektoj postulatet e saj, e një nga më kryesorët është që individët dhe komunitetet kanë të drejtë që vet të definojnë identitetin e vet”, tha kryetari i OJQ “Hapi i gjelbër”  Xhelal Hoxhiq.

Ai, siç e transmeton “Vijesti”, posaçërisht vuri në dukje mundësinë e devastimit të mëtejshëm të kanalit të Port Milenës nëse nuk niset me rehabilitimin tërësor të dikur rezervuarit më të madh për shumëzimin e peshkut në Mesdhe. “Transformimi i brandit të mundshëm dhe potencialit të madh turistik në lokacion pa shpirt dhe të rrethuar me beton dhe hekur, si dhe shkatërrimi i mëtejshëm i florës dhe faunës, do të ishte jo produktive dhe në kundërshtim me Kushtetutën.”

Përndryshe, 5 qershori është Dita botërore për ruajtjen e ambientit jetësor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…