HARMONIA FETARE NË ULQIN

Harmonia e religjioneve në Ulqin është më e dukshme gjatë festave fetare, thotë prifti i Ulqinit Radojica Bozhoviq. “Punonjësit fetar, pavarësisht a janë ortodoks, islamik apo katolik detyrimisht vizitohen në këtë kohë, ja urojnë njëri tjetrit festat, ndërsa nëpërmjet prijësve fetare i urohet dhe popullit”, thotë Bozhoviq dhe shton: “Është e njohur që edhe jashtë këtyre festave fetare prijësit kanë ndenjur bashkë, janë vizituar dhe kanë shkuar në vizita familjare. Me dëshirë, të paktën një herë në javë, kanë ndenjur në ndonjë restorant dhe në atë mënyrë i kanë treguar popullit si dhe ato duhet të shoqërohen, të jenë të afërt dhe të jetojnë në qetësi dhe tolerancë fetare”.Radojica Bozovic

Kryeimami i Ulqinit në pension Rexhep efendi Lika shton që festat janë ditët e korrjes së harmonisë fetare në këtë qytet. Njëri tjetrit i urojmë dhe atë nga zemra, jo artificialisht, jo ashtu – sa me than. Ne i gëzohemi sukseseve të tyre dhe festave të tyre, ndërsa dhe a to ne na kthejnë.

Formula e harmonisë të cilën 73 vjeçari Lika ju përcjell bashkëqytetarëve të vet është vërtet e thjesht: “Në paqe dhe dashuri mund të arrihet shumë sukses, ndërsa në përçarje dhe mosmarrëveshje mund të humbim të gjithë!”Rexhep Lika

Prifti Radojica me kënaqësi thekson që as në kohën e luftrave në hapësirën e ish Jugosllavisë bashkëjetesa në Ulqin nuk është trazuar në masë të madhe: “Sidomos kjo nuk ka ndikuar në takimet e neve, prijësve fetar, por gjithmonë, pa dallim se ku, jemi takuar me kënaqësi, jemi parë dhe sjell ashtu siç feja na caktoj: në harmoni, dashuri vëllazërore, sepse falja është kulmi i jetesës së mirë dhe marrëdhënieve njerëzore”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulqin 2022/23: PROGRAMI I MANIFESTIMIT „SWEET DECEMBER“
Ulqin 2022/23: PROGRAMI I MANIFESTIMIT „SWEET DECEMBER“

Në Ulqin nga data 15 dhjetor deri më 10 janar organizohet manifestimi “Sweet December”. Emrat e tingullit muzikor, si në gjuhën shqipe ashtu edhe në gjuhën malazeze -, Ledri Vula, Klajdi, Alban Skenderaj,

Prim.Dr.Gani Karamanaga: Disa fakte nga historia e shërbimit shëndetësor në Anë të Malit dhe Krajë
Prim.Dr.Gani Karamanaga: Disa fakte nga historia e shërbimit shëndetësor në Anë të Malit dhe Krajë

Stacioni Shëndetësor  në Katërkollë  Ambulanca e parë në vitin 1949  Në Katërkollë për nevojat e shërbimit shëndetësor dhe të mbrojtjes shëndetësore të popullatës, në vitin 1949 është ndërtuar Ambulanca

CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 9 dhjetor, në periudhën prej orës 8 deri në 15,00, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: Pistulla,

Tirana – Kryeqyteti Evropian i Rinisë: BAJRAKTARI FOLI NË CEREMONINË PËRMBYLLËSE
Tirana – Kryeqyteti Evropian i Rinisë: BAJRAKTARI FOLI NË CEREMONINË PËRMBYLLËSE

Kryeqiteti i Shqipërisë, Tirana, këtë vitë ishte “Kryeqyteti Evropian i Rinisë”. Sot u mbajt ceremonia përmbyllëse në Pallatin e kongreseve në Tiranë ku ishin zyrtarët e lartë dhe diplomatë ndërkombëtar.

Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI
Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI

NP “Qendra për Kulturë – Ulqin” nis ciklin e mbrëmjeve me temë letrare, historike, kulturore, sociale… Këtë cikël e kemi titulluar ODA, meqë tubon dashamirë në një vend dhe u jep