Haxh: NGA ULQINI NË MEKA UDHËTOJNË 25 PERSONA

Xhamia-e-detareve-Ulqin (1)Gati çereku i atyre të cilët këtë vit nga Mali i Zi do të udhëtojnë në vizitë të vendeve të shenjta të myslimanëve Meke dhe Medine janë njerëz nga Ulqini. Të dielën në njërën nga xhamitë e qytetit është thënë duaja për 25 persona të cilët, siç është planifikuar, të premten do të nisen në haxh.

Nga Mali i Zi në Arabinë Saudite do të udhëtojnë gjithsej 105 persona. Çmimi i aranzhimit në organizim të BI MZ është tre mijë euro.

Të shkuarit në haxh në kohën e Kurban-Bajramit është pelegrinazhi më i madh i myslimanëve. Haxhi është një nga themelet e islamit dhe për këtë arsye është  e detyrueshme njëherë të kryhet haxhi, nëse njeriu ka mundësi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…