Haxhibeti: JEMI TË HABITUR ME QENDRIMIN E SHEFIT TË PARLAMENTIT

104827Para Klubit të këshilltarëve të Forcës së re demokratike mund të them që jemi të befasuar me qëndrimin e Kryetarit të Kuvendit për pikën e rendit ditës për përcaktimin e numrit të këshilltarëve për zgjedhjet e ardhëshme lokale

Sipas Klubit të këshilltarëve të Forcës i nderuari Kryetar apo Kolegium, gjërat duhen marre ashtu siç janë e jon të bëhet përpjkje për ti bërë ashtu siç ju konvenon

Pra, e vërteta është se egzekutivi konkretisht, Sekretarijati për veprimtari të përgjithshme e ka pregaditur vendimin per seancën e 12 nëntorit

Poashtu e vërteta është se nga vetë kryetari i kuvendit është nxjerrë jashtë nga propozimi i rendit të ditës

Pra, përgjegjësia që kjo pike e rendit të ditës nuk u miratua është te shërbimi i Kuvendit si dhe vetë Kryetari i Kuvendit e jo nga ekzekutivi gjejgësisht nga Sekretarijati përkatës apo klubi I këshilltarëve së Forcës se re demokratike

Vendimi për numrin e këshilltarëve egziston nga 29 korriku 2006 i cili poashtu e përcakton që në Komunë zgjidhen 33 këshilltare e kjo bazohet në numrin e votuesëve i cili nuk është rritur në atë masë që të ndryshohet numri ( 5000 votues një këshilltarë i ri). Me logjikën e kryetarit të Kuvendit edhe zgjedhjet e 2010 poashtu do të ishin të paligjshëme sepse edhe për ato zgjedhje nuk ka patur vendim  të ri. Gjithashtu edhe votimet e këtij viti në Cetine do të ishin të paligjshme sepse atje votimet jane mbajtur ne bazë të vendimit nga viti 2009

Këshilltarët e Forcës presin që kjo çështje të zgjidhet pa dramatizim mediatikë siç kemi vepruar shumë herë më parë, thuhet në reagimin e shefit të Klubit të këshilltarëve të Forcës mr. Fuad Haxhibetit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gjekë Gjonaj: SHKA “Tradita”, prezantuese e denjë e vlerave autoktone trashëgimore të Anës së Malit
Gjekë Gjonaj: SHKA “Tradita”, prezantuese e denjë e vlerave autoktone trashëgimore të Anës së Malit

Me këtë emër, në kuadër të Biznis Klubit “Ana e Malit”( BKA-së) në vitin 2013 u themelua ky ansambël me qëllim ruajtjen dhe kultivimin e vlerave kulturore dhe artistike të zonës së Anës së Malit. Kryetari

CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 10 shkurt, në periudhën prej orës 8 deri në 15,00, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: një pjesë

Presidentja e Kosovës Osmani Sadriu: NË ULQIN NDIHEMI SI NË SHTËPINË TONË
Presidentja e Kosovës Osmani Sadriu: NË ULQIN NDIHEMI SI NË SHTËPINË TONË

“Në Ulqin ndihemi si në shtëpinë tonë. Falënderoj të gjithë ata që hapën shtëpitë dhe zemrat e tyre për mërgimtarët nga Kosova në vitin 1999”, tha Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani Sadriu.

Ulqin: PARALAJMËRIM I ARDHJES TË ZINXHIRIT GJERMAN TË SUPERMARKETËVE
Ulqin: PARALAJMËRIM I ARDHJES TË ZINXHIRIT GJERMAN TË SUPERMARKETËVE

Zinxhir i njohur i dyqaneve ushqimore “Lidl” është i interesuar për hapjen e një objekti në Ulqin, mëson Portali Ul-info. Me këtë rast, drejtuesit e asaj kompanie kanë biseduar me kryetarin e Komunës së

Ana e Malit: Filloi ndërtimi i Qendrës së Komunitetit në Krythë
Ana e Malit: Filloi ndërtimi i Qendrës së Komunitetit në Krythë

Me date 2 shkurt 2023 është bërë betonimi i pllakës së Qendrës së Komunitetit Krythë. Ky projekt është një investim që po mbulohet në tërësi nga diaspora e ketijë komuniteti. Objekti ka një sipërfaqe mbi