Horizonti i Ri: MONITORIMI I FINANCAVE PUBLIKE

ilustrimi_MONEY WATCHNga tetori i vitit të kaluar, Instituti Alternativa së bashku me OJQ Horizonti i Ri dhe Institutin për Financa Publike nga Zagrebi, realizon projektin “Money Watch – Shoqëria Civile, kujdestare e buxhetit“, me mbështetjen financiare të Bashkimit Evropian (BE).
Aktivitetet e projektit synojnë të kontribuojnë në luftën kundër korrupsionit, kontrollin më efikas të shpenzimeve publike dhe në uljen e mosbesimit të publikut në efikasitetin e shpenzimeve publike.
Në kuadër të këtij projekti do të realizohet monitorimi i pavarur i Programit të Reformës të Menaxhimit të Financave Publike për periudhën 2016-2020, pjesë e rëndësishme e të cilit është sistemi prokurimeve publike.
Monitorimi i pavarur i këtij dokumenti të rëndësishme strategjik për reformën e financave publike, përmes këtij projekti do të jetë një instrument plotësues i mbikëqyrjes së kësaj fushe nga ana e aktorëve të tjerë të rëndësishëm – në radhë të parë nga Qeveria dhe Komisioni Evropiane.
Një pasqyrë të shkurtër të informacioneve dhe aktiviteteve të rëndësishme në këtë fushë, mund ta gjeni këtu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer