„Horizonti i ri“: NESËR DISKUTIM PUBLIK“PROCESET REFORMUESE NË ADMINISTRATËN LOKALE”

OJQ “Horizonti i ri” të mërkurën, me 12 tetor 2022, me fillim në ora 11, në hotelin NOBEL. orgnanizondiskutimin tematik me temën PROCESET REFORMUESE NË ADMINISTRATËN LOKALE”.

Nisur nga ndryshimet e reja që janë bërë në strukturën e Administratës së Komunës së Ulqinit, të cilat kanë përfshirë krijimin e disa shërbimeve të reja dhe si rrjedhojë edhe kalimin e kompetencave nga njëri organ tek tjetri, konsiderojmë se nevoja e publikut dhe grupeve të interesit për të marrë një prezantim më të zgjeruar është më se reale. Në rastin tonë grupi i synimit janë OJQ-të lokale dhe grupe tjera joformale të shoqërisë civile.

 

Ky aktivitet mbështetet plotësisht në praktikat pozitive që sektori joqeveritar i Ulqinit ka aplikuar vite me radhë në ndërtimin e partneritetit me organet e Vetëqeverisjes Lokale, por edhe në parimet themelore të Strategjisë së Reformës së Administratës Publike 2022-2026 .

 

Në takim marrin pjesë drejtuesë dhe zyrtarë të Pushteti Vendor si dhe përfaqësues të shoqërisë civile.

 

Horizonti i Ri, si qendër e resurseve për OJQ-te lokale, e organizon këtë aktivitet në kuadër të projektit “Reforma që kuptojmë të gjithë” i cili mbështetet nga Ministria e Administratës Publike e Malit të Zi, në kuadër të thirrjes publike për financimin e projekteve të organizatave joqeveritare për vitin 2022 me titull “Së bashku përmes reformës së administratës publike”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Në fund të shkurtit: SEANCA E PËRBASHKËT E QEVERISË SË MALIT TË ZI DHE QEVERISË SHQIPTARE
Në fund të shkurtit: SEANCA E PËRBASHKËT E QEVERISË SË MALIT TË ZI DHE QEVERISË SHQIPTARE

Qeveria e Malit të Zi do të mbajë një seancë të përbashkët me qeverinë shqiptare në fund të këtij muaji, mëson Portali Ul-info. Siç pritej, me atë rast në Podgoricë do të nënshkruhen më shumë se 10 marrëveshje

Abazoviq: KONKURS PËR RREGULLIMIN E PLAZHIT TË VOGËL DHE NJË TUNELI ME LIMAN
Abazoviq: KONKURS PËR RREGULLIMIN E PLAZHIT TË VOGËL DHE NJË TUNELI ME LIMAN

Kryeministri i Malit të Zi Dritan Abazoviq njoftoi gjatë vizitës së fundit se do të shpallet një konkurs ndërkombëtar për rregullimin e Plazhit të Vogël dhe një tunelit që do ta lidhë atë me Limanin. “Kjo

CEDIS: TË HËNËN DHE TË MARTËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË HËNËN DHE TË MARTËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të hënën dhe të martën, më 6 dhe 7 shkurt, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: të hënën: në periudhën prej orës

Ulqin: PORTI I PESHKIMIT NË KEPIN E GJERANAVE DO TË KETË MBI 90 VENDE TË ANKORIMIT
Ulqin: PORTI I PESHKIMIT NË KEPIN E GJERANAVE DO TË KETË MBI 90 VENDE TË ANKORIMIT

Në fillim të Plazhit të Madh, në një sipërfaqe prej rreth 81 mijë metrash katrorë, do të ndërtohet një port peshkimi. Porti do të do të ketë dedikim të përzier, gjëgjësisht do të ketë 60  vende ankorime

OT: OFERTA TURISTIKE E ULQINIT NË PANAIRIN NË LETONI
OT: OFERTA TURISTIKE E ULQINIT NË PANAIRIN NË LETONI

Organizata Turistike e Ulqinit, nen organizimin e Organizates nacionale Turistike te Malit të Zi, po merr pjese për herë të parë në panairin e turizmit Balt Tour 2023, i cili do të mbahet në Riga nga data