Horizonti i Ri: NISË PROJEKTI “REFORMA QË KUPTOJMË TË GJITHË”

Qëllimi kryesor i projektit është të rrisë njohuritë e qytetarëve, përfaqësuesve të OJQ-ve, aktivistëve rinorë dhe palëve të tjera të interesuara për rëndësinë e Reformës Administratës Publike në Mal të Zi, në mënyrë që të gjithë qytetarëve tu mundësohet qasja në shërbimet publike, respektivisht pjesëmarrja procesin e vendimmarrjes, pa diskriminim e barriera të tjera dhe me standardetë barabarta për të gjithë.

Përmesangazhimit aktiv në promovimin e parimeve të qeverisjes së mirë dhe sundimit të ligjit, Horizonti i Ri ka konstatuar se qytetarët në komunitetin lokal, veçanërisht të rinjtë, nuk kanë një pasqyrë të qartë se çfarë përfshin Reforma në Administratën Publike. Të rinjtë shpesh nuk e kuptojnë gjuhën e administratës publike, qoftëkomunikimine përditshëm apo atë zyrtar e që lidhet me procese, rregullore ose politika të ndryshme. Për ta, gjuha e administratës është komplekse dhe e pakuptueshme. Keqkuptimi i gjuhës çon në keqkuptim të procesit. Këto probleme janë edhe më të theksuara në zonat ku jetojnë popujt pakicë. Prandaj, ky projekt është veçanërisht i fokusuar në promovimin e qëllimeve dhe parimevekryesore të Reformës së Administratës Publike (RAP) në komunitetet lokale ku shumica e popullsisë përdor gjuhën shqipe.

Projekti parashikon organizimin e ngjarjeve publike, fushatave informuese, takimeve tematike dhe aktiviteteve të tjera me qëllim informimin e gjerë të qytetarëve, organizatave të shoqërisë civile, aktivistëve rinorë, punonjësve në administratën publike dhe publikut të interesuar, për rëndësinë eRAP, parimet kryesore të saj, me fokus të veçantë në parimin: administrata publike e bazuar në diversitet, barazi, përfshirje, jodiskriminim dhe mundësi të barabarta për të gjithë.

Këtyre aktiviteteve do t’u paraprijë një program i veçantë trajnimi për aktivistët rinorë, të cilët do të luajnë rolin e promotorëve të parimeve kyçe të RAP si dhe të mundësive të përdorimit të shërbimeve elektronike, rritjes së shkrim-leximit dixhital dhe informimit për shërbimet publike janë të disponueshme në formatin elektronike në Mal të Zi.

Projekti mbështetet nga Ministria e Administratës Publike në kuadër të thirrjes publike për financimin e projekteve/programeve të organizatave joqeveritare  për vitin 2022 me titull “Së bashku përmes reformës së administratës publike”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abazoviq: KONKURS PËR RREGULLIMIN E PLAZHIT TË VOGËL DHE NJË TUNELI ME LIMAN
Abazoviq: KONKURS PËR RREGULLIMIN E PLAZHIT TË VOGËL DHE NJË TUNELI ME LIMAN

Kryeministri i Malit të Zi Dritan Abazoviq njoftoi gjatë vizitës së fundit se do të shpallet një konkurs ndërkombëtar për rregullimin e Plazhit të Vogël

CEDIS: TË HËNËN DHE TË MARTËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË HËNËN DHE TË MARTËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të hënën dhe të martën, më 6 dhe 7 shkurt, pa energji elektrike do

Ulqin: PORTI I PESHKIMIT NË KEPIN E GJERANAVE DO TË KETË MBI 90 VENDE TË ANKORIMIT
Ulqin: PORTI I PESHKIMIT NË KEPIN E GJERANAVE DO TË KETË MBI 90 VENDE TË ANKORIMIT

Në fillim të Plazhit të Madh, në një sipërfaqe prej rreth 81 mijë metrash katrorë, do të ndërtohet një port peshkimi. Porti do të do

OT: OFERTA TURISTIKE E ULQINIT NË PANAIRIN NË LETONI
OT: OFERTA TURISTIKE E ULQINIT NË PANAIRIN NË LETONI

Organizata Turistike e Ulqinit, nen organizimin e Organizates nacionale Turistike te Malit të Zi, po merr pjese për herë të parë në panairin e turizmit

TRAJNIMI I TË RINJVE PËR TË MENDUARIT KRITIK DHE TË FOLURIT PUBLIK
TRAJNIMI I TË RINJVE PËR TË MENDUARIT KRITIK DHE TË FOLURIT PUBLIK

Me pjesëmarrësit e projektit “Fuqizimi i të rinjve për edukimin mediatik dhe të menduarit kritik”, të enjten në Ulqin u realizuasesioni i trajnues i radhës.