Horizonti i Ri: VIZITË STUDIMORE NDËRKULTURORE NË MEDRESENË “MEHMET FATIH”

Gjatë kësaj jave, nxënësit e Shkollës së Mesme “Vëllazërim Bashkim” të Ulqinit, të angazhuar në projektin “Komunikimi ndërkulturor i të rinjve: sfidat dhe mundësitë” realizuan një vizitë të veçantë studimore në Medresenë “Mehmet Fatih” në Tuz.

Nxënësit e dy shkollave të mesme patën mundësi të shkëmbejnë eksperienca të veçanta mes njëri tjetrit – të mësojnë se si zhvillohet procesi mësimor dhe jeta konviktore në një shkollë të mesme fetare, cilat janë sfidat, mundësitë dhe arritjet e këtij institucioni dhe anasjelltas.

E gjithë vizita u zhvillua në një atmosferë tepër miqësor midis nxënësve të përkatësive të ndryshme kombëtare, fetare, gjuhësore e kulturore.

Këtë praktikë të vizitave ndërkulturore OJQ “Horizonti i Ri” e realizon prej vitesh, me qëllim të edukimit sa më cilësor të të rinjve për të promovuar kulturën e tolerancës, pranimin e diversitetit dhe respektimin e të drejtave të njeriut.

Projekti mbështetet nga Ministria e të Drejtave të Njeriut dhe të Pakicave e Malit të Zi, në kuadër të konkursit publik për financimin e projekteve të OJQ-ve në fushën e mbrojtjes dhe promovimit të të drejtave të njeriut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 9 dhjetor, në periudhën prej orës 8 deri në 15,00, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: Pistulla,

Tirana – Kryeqyteti Evropian i Rinisë: BAJRAKTARI FOLI NË CEREMONINË PËRMBYLLËSE
Tirana – Kryeqyteti Evropian i Rinisë: BAJRAKTARI FOLI NË CEREMONINË PËRMBYLLËSE

Kryeqiteti i Shqipërisë, Tirana, këtë vitë ishte “Kryeqyteti Evropian i Rinisë”. Sot u mbajt ceremonia përmbyllëse në Pallatin e kongreseve në Tiranë ku ishin zyrtarët e lartë dhe diplomatë ndërkombëtar.

Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI
Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI

NP “Qendra për Kulturë – Ulqin” nis ciklin e mbrëmjeve me temë letrare, historike, kulturore, sociale… Këtë cikël e kemi titulluar ODA, meqë tubon dashamirë në një vend dhe u jep

Në fund të vitit: NË ULQIN LEDRI VULA, ALBAN SKENDERAJ, S.QETKOVIQ…
Në fund të vitit: NË ULQIN LEDRI VULA, ALBAN SKENDERAJ, S.QETKOVIQ…

Javët e fundit të këtij viti do t’i kalojmë në një atmosferë festive, me pije, ushqim, e mbi të gjitha muzikë të mire. Në skenën e “Sweet December” me 24 dhjetor do të ngjiten: Accoustic

CEDIS: EDHE TË ENJTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: EDHE TË ENJTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të enjten, më 8 dhjetor, në periudhën prej orës 8 deri në 15,00, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: Pistulla,