Hoxhiq: LIQENI I SHASIT PO VJETROHET!

sas-lake-ulcinj-www-in-booking-com_Drejtuesi i shoqatës ekologjike “Hapi i gjelbër” ka deklaruar që Liqeni i Shasit ka filluar të vjetrohet. “Sepse, kanali i cili e lidh liqenin me lumin Buna është i mbyllur dhe nuk ka qarkullim të ujit, kështu që peshk ka gjithnjë e më pak”, paralajmëron ky ekolog i njohur dhe shton që është e domosdoshme sa më parë të rregullohet niveli i ujit dhe të pastrohet kanali.

Por, siç thekson, nuk duhet të thellohet shumë, sepse Liqeni i Shasit mund të derdhet i gjithi në Bunë, gjegjësisht të mbetet kënetë.

Ai pohon që Liqeni i Shasit është miniaturë e Liqenit të Shkodrës, rreth një për qind e sipërfaqes së tij dhe ka të njëjtën florë dhe faunë si liqeni më i madh në Ballkan. “Për këtë arsye, si dhe për shkak të mundësive të mëdha për zhvillim të turizmit, duhet të mbrohet kjo hapësirë e mrekullueshme”, përfundon Hoxhiq.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulqin 2022/23: PROGRAMI I MANIFESTIMIT „SWEET DECEMBER“
Ulqin 2022/23: PROGRAMI I MANIFESTIMIT „SWEET DECEMBER“

Në Ulqin nga data 15 dhjetor deri më 10 janar organizohet manifestimi “Sweet December”. Emrat e tingullit muzikor, si në gjuhën shqipe ashtu edhe në gjuhën malazeze -, Ledri Vula, Klajdi, Alban Skenderaj,

Prim.Dr.Gani Karamanaga: Disa fakte nga historia e shërbimit shëndetësor në Anë të Malit dhe Krajë
Prim.Dr.Gani Karamanaga: Disa fakte nga historia e shërbimit shëndetësor në Anë të Malit dhe Krajë

Stacioni Shëndetësor  në Katërkollë  Ambulanca e parë në vitin 1949  Në Katërkollë për nevojat e shërbimit shëndetësor dhe të mbrojtjes shëndetësore të popullatës, në vitin 1949 është ndërtuar Ambulanca

CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 9 dhjetor, në periudhën prej orës 8 deri në 15,00, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: Pistulla,

Tirana – Kryeqyteti Evropian i Rinisë: BAJRAKTARI FOLI NË CEREMONINË PËRMBYLLËSE
Tirana – Kryeqyteti Evropian i Rinisë: BAJRAKTARI FOLI NË CEREMONINË PËRMBYLLËSE

Kryeqiteti i Shqipërisë, Tirana, këtë vitë ishte “Kryeqyteti Evropian i Rinisë”. Sot u mbajt ceremonia përmbyllëse në Pallatin e kongreseve në Tiranë ku ishin zyrtarët e lartë dhe diplomatë ndërkombëtar.

Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI
Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI

NP “Qendra për Kulturë – Ulqin” nis ciklin e mbrëmjeve me temë letrare, historike, kulturore, sociale… Këtë cikël e kemi titulluar ODA, meqë tubon dashamirë në një vend dhe u jep