Hulumtim: NDRYSHOHET VETËDIJA E POPULLATËS RAE

savjet-evrope-ukorio-crnu-goru-zbog-rasne-podjele-slika-57454Në masë të madhe ndryshohet vetëdija e Romëve dhe Egjiptianëve për jetën ”sot për nesër”, e cila tradicionalisht është bartur nga gjenerata në gjeneratë dhe ato dëshirojnë të jetojnë në kushte normale banuese, mjedis jetësorë të shëndetshëm si dhe njerëzit e arsimuar, pa diskriminim, të realizojnë të drejtat të cilat i kanë të garantuara me Kushtetutë dhe ligje të Malit të Zi, si dhe me konventa të vërtetuar ndërkombëtare, ka treguar hulumtimi I Qendrës për demokraci dhe të drejtat e njeriut (CEDEM), në partneritet me organizatën “Humanitarac” dhe Qendrën e iniciativës rome.

Hulumtimi ka përfshirë 276 amvisëri, me gjithsej 1469 anëtarë, në pesë komuna, duke përfshirë dhe Ulqinin.

“Hulumtimi ka pas për qellim të mundësoj vështrim më të qartë të problemeve dhe sfidave me të cilat përballen çdo ditë komuniteti i Romëve dhe Egjiptianëve në Mal të Zi, para së gjithash me informatat të cilat merren nga vet përfaqësuesit e komunitetit, e në bazë të gatishmërisë së tyre të shprehur qartë që aktivisht të marrin pjesë në proceset që çojnë në përmirësimin e kushteve për integrimin e tyre shoqërorë”, është deklaruar nga CEDEM.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT
Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT

Ministria e Ekologjisë, Planifikimit Hapësinor dhe Urbanizmit njoftoi se deri në fund të këtij viti do të miratohet ligji i ri për menaxhimin e mbeturinave. Siç ka thënë sot në Ulqin, Dushan Bugarin, zyrtar

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali është planifikuar në Molen e Madhe, nën bedenet e Kalasë,

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi, shkruan “Dan”. Administratori i falimentimit të Kriporës, Zharko

OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT
OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT

Në ditën e parë të korrikut të këtij viti në rivierën e Ulqinit pushojnë 15.097 mysafirë, është kumtuar ngaOrganizata Turistike. Siç thuhet, më shumë se një e treta të tyre janë në hotele, gjëgjësisht

Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE
Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE

Nënkryetari i Komunës së Ulqinit Beqir Sella tha që administrata e re është dhe do të jetë në mbështetje të të rinjve dhe projekteve me fokus të rinjtë.   Sipas fjalëve të tij, Komuna e Ulqinit do