I. Berjashi: IKE ACO PA PIRË EDHE NJË KAFE BASHKË !?

Aco Janinovic In MemoriamNjeriu i sinqertë, burrëror, korrekt, intelektual, profesionist, humanitar duke kaluar nëpër shumë sfida të errta të kohrave të ndryshme,ka ruajtur identitetin etik ,moral dhe shoqëror. Këto virtyte bëjnë që personaliteti i tij të mos  harrohet  asnjëherë, në Krruçin e lindjes, si qytetar i nderuar  në Ulqin dhe jo vetëm.
Aleksandër i nderua, të falenderoj për  shumë këshilla profesionale dhe kolgjiale në priudha të brishta politiko-shoqërore të shekullit të kaluar.Jam përpjekur të apostrofoj në mbrëmje të ndryshme kulturore për përkthimin e botimin e disa nga tregimet  e mija në gjuhën që atëherë quhej serboktoate.Asnjëherë nuk e ke fshehur identitetin tënd me prejardhje nga Janina. Bashkë kemi komunikuar  shqip pa asnjë paragjykim.
Aco, ti gëzon një meritë kolosale, sepse disa individë antidemokratikë,të frustruar nga urrejtjet  e pafund,interesat meskine,i nderuar Aco,nga pozita e sekretarit të Komitetit komunal të LK të Ulqinit,u ke vënë pikë ! Nuk ke lejuar që intelektualët  shqiptarë nga Ulqini,Ana e Malit dhe Kraja të përdhosen,dënohen,burgosen se “na ishin irredentistë”!?
Dihej mirëfilli se kuadrot  shqiptare, në veçanti ato nga zonat rurale,me procese të montuara i largonin nga institucionet  arsimore.
Ike paksa në mënyrë shumë të qetë.Ta jap besën e Zotit,kisha shumë dëshirë,ashtu të kërrusur e me shkop në duar,flokëbardhë, të ecim si dikur sheshit të Ulqinit e ta pimë edhe një kafe bashkë.Natyrisht se kishim gjetur shumë tema për të biseduar nga karriera jonë e përbashkët si korrespndentë, ti i Pobjedës e unë i Rilindjes.
Pusho në paqe, koleg i nderuar!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer