I.Berjashi: LAJM I KEQ PËR RRITJEN E ÇMIMIT TË UJIT

 

ibrahim-berjashi(Reagim mbi paralajmërimin e ngritjes  së çmimit të ujit)

Një lajm, që këto ditë erdh nga NP „Ujësjellësi dhe kanalizimi Ulqin“, me shumë arsye ka befasuar, zhgënjyer dhe habitur banorët e  Komunës së Ulqinit, sidomos ata që kanë kushte të vështira ekonomike, duke përfshirë edhe mbipopullimin e të punësuarve në këtë ndërmarrje publike.

Kërkesa për të rritur çmimin e ujit dhe të shërbimeve për shfrytëzimin e kanalizimit, se … është kërkesë e „këshilluesve  të huaj“ të cilët punojnë në realizimin e projektit të përmirësimit të ujësjellësit dhe kanalizimit  në komunën e Ulqnit “, shihet si hap i pa menduar mirë.

Në këtë rast shtrohet një pyetje e thjeshtë logjike për ata që kanë përgatitur këtë kërkesë që të miratohet nga Kuvendi i Ulqinit në seancën e ardhshme, a janë në dijeni „këshilluesit e  huaj“ me kartën sociale të banorëve vendorë të Ulqinit, pjesës urbane edhe asaj rurale, a janë në dijeni me mbipopullimin e të punësuarve partiakë në këtë NP, i kanë shlyer borxhet ndaj Ujësjellësit „mbi 4 mijë investuesit  ilegalë“, janë në dijeni „këshilluesit  e huaj“ se në Ulqin me dekada nuk hapet asnjë vend pune me konkurs dhe punësim ligjor, dhe se me qindra të rinj me përgatitje edhe pasuniversitare, madje, në Zyrën e punësimit më kot  presin ndonjë punë,jetojnë në krah të familjeve pa të ardhura, edhe 24 orë dëgjohet refreni i tyre „Më jep shansin të punoj, e mos na dëboni nga vendlindja“?

Të nderuar propozues të korrigjimit të këtyre çmimeve, cili është funksioni i tarifës që për çdo faturë gllabëroni nga 1,00 euro? Mos më thoni se „shërben për mirëmbajtjen e sistemit të ujësjellësit“? Janë në dijeni „këshilluesit e huaj“ se në terren bashkërisht  dalin nga 2- 3 inkasantë?

Qytetarët  janë të bindur se përfaqësuesit e tyre në Kuvendin e Ulqinit në mbledhjen e ardhshme kërkesën e ardhur nga Ujësjellësi pa asnjë hamendje do ta refuzojnë edhe do të punojnë për të sjellë atë në gjendje normale dhe efikase, pa nepotizëm, militantë të partive politike, por me vizion të qartë e racional !?

Para disa viteve, Kuvendi vendor i Ulqinit, me një eufori politike vendosi të inkuadrojë Ulqinin në Ujësjellësin rajonal të bregdetit të Malit të Zi, pa i studiuar dhe analizuar mirë interesat e qytetarëve të kësaj komune, në vend se të zgjeronin kapacitetet dhe hulumtuar burimet e reja që të të sigurojë ujë të pishëm mjaftueshëm edhe për stinën turistike.

(Ibrahim Berjashi, gazetar në pension, Ulqin)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Në fund të shkurtit: SEANCA E PËRBASHKËT E QEVERISË SË MALIT TË ZI DHE QEVERISË SHQIPTARE
Në fund të shkurtit: SEANCA E PËRBASHKËT E QEVERISË SË MALIT TË ZI DHE QEVERISË SHQIPTARE

Qeveria e Malit të Zi do të mbajë një seancë të përbashkët me qeverinë shqiptare në fund të këtij muaji, mëson Portali Ul-info. Siç pritej, me atë rast në Podgoricë do të nënshkruhen më shumë se 10 marrëveshje

Abazoviq: KONKURS PËR RREGULLIMIN E PLAZHIT TË VOGËL DHE NJË TUNELI ME LIMAN
Abazoviq: KONKURS PËR RREGULLIMIN E PLAZHIT TË VOGËL DHE NJË TUNELI ME LIMAN

Kryeministri i Malit të Zi Dritan Abazoviq njoftoi gjatë vizitës së fundit se do të shpallet një konkurs ndërkombëtar për rregullimin e Plazhit të Vogël dhe një tunelit që do ta lidhë atë me Limanin. “Kjo

CEDIS: TË HËNËN DHE TË MARTËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË HËNËN DHE TË MARTËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të hënën dhe të martën, më 6 dhe 7 shkurt, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: të hënën: në periudhën prej orës

Ulqin: PORTI I PESHKIMIT NË KEPIN E GJERANAVE DO TË KETË MBI 90 VENDE TË ANKORIMIT
Ulqin: PORTI I PESHKIMIT NË KEPIN E GJERANAVE DO TË KETË MBI 90 VENDE TË ANKORIMIT

Në fillim të Plazhit të Madh, në një sipërfaqe prej rreth 81 mijë metrash katrorë, do të ndërtohet një port peshkimi. Porti do të do të ketë dedikim të përzier, gjëgjësisht do të ketë 60  vende ankorime

OT: OFERTA TURISTIKE E ULQINIT NË PANAIRIN NË LETONI
OT: OFERTA TURISTIKE E ULQINIT NË PANAIRIN NË LETONI

Organizata Turistike e Ulqinit, nen organizimin e Organizates nacionale Turistike te Malit të Zi, po merr pjese për herë të parë në panairin e turizmit Balt Tour 2023, i cili do të mbahet në Riga nga data