I.Harasani: NEVOJITET DEPOLITIZIMI I ADMINISTRATËS VENDORE

Ilir HarasaniAdministrata lokale si pjesë e organit ekzekutiv, luanë rolin kyç për lehtësimin e punës së qytatarve, dhe zhvillimin e qytetit. Ne si parti e re në skenen politike deklarojmë se nuk është punuar sa duhet ne këtë drejtim, administrata nuk ka ndryshuar shumë, edhe pse është ndyshuar sistemi politik në vend që dy shekuj e gjysëm. Mendojm që administrata duhet të jetë  efikase dhe e depolitizuar, transparente, me struktura hierarkike të përgjegjësisë profesionale e jo politike.

Depolitizimi i administratës nënkupton që  sa më i ulët të jetë niveli i përfaqësimit politik, aq më i lartë është besimi i qytetarve në administrate. Kështu  ne do fukosohemi që  vendet në administratë tu ofrohen atyre që e meritojnë,  dhe atyre që kanë potencial  për përmirësimin e segmenteve të caktuara në administratë, pa marrë parasysh pikpamjet politike.

Poashtu jemi te vetedishem që transparenca si element thelbësor është tejet më rëndësi për një administratë të suksesëshme. Ku byrokracia duhet të minimizohet nga  të punsuarit, pastaj zyret e administratës duhen të korespondojn me sistemin demokratik dhe të jenë transparente ndaj qytetarëve.

Qasje tjeter me rëndësi mendojmë që  është qasja me qytetarët, e që nuk është praktikuar deri më tani e që nënkupton: Publikimi i broshurave të ndryshme, që qytetarëve të rëndomtë ti bëhet  më e lehtë dhe më e qartë qasja në administrat, ku, si dhe në çfarë mënyre duhen ti qasen administaratës. Pastaj publiki i rezultateve të arritura njëvjeçare të komunës duke filluar nga buxheti e deri tek vendimet më me rëndesi.

Janë disa gjëra që nuk kerkojnë punë më shumë se sa  vulllnet dhe kreativitet, ne mendojmë që administrata është pasqyrim i nivelit të zhvillimit të shoqrisë   në një vend!

Ilir Harasani zyrtarë ligjorë i Malit të Zi pozitiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Komuna: NËNSHKRUHET KONTRATA PËR RIKONSTRUKSIONIN – ASFALTIMIN E BULEVARDIT TEUTA DHE RRUGËS “28 DHJETORI”
Komuna: NËNSHKRUHET KONTRATA PËR RIKONSTRUKSIONIN – ASFALTIMIN E BULEVARDIT TEUTA DHE RRUGËS “28 DHJETORI”

Komuna e Ulqinit dhe SH.P.K. Putevi Bar, si ofertues me ofertën më të volitshme, kanë lidhur Kontratën për Rindërtimin – Asfaltim të Bulevardit Teuta dhe Rrugës “28 Dhjetori”. Vlera e kontratës së nënshkruar

Veprimtaritë Komunale: APEL QYTETARËVE PËR DEPONIMIN E DUHUR TË MBETURINAVE
Veprimtaritë Komunale: APEL QYTETARËVE PËR DEPONIMIN E DUHUR TË MBETURINAVE

U lutemi që në kontejnerët për mbeturina shetpiake të mos hidhni materiale ndezëse apo material të ndezur. Në këtë rast patëm problem një eksplozion mbrenda kamionit për transportin e mbeturinave ku hiri

Horizonti i Ri: TË RINJTË MËSOJNË PËR RREZIKUN NGA DEZINFORMIMI NË MEDIA
Horizonti i Ri: TË RINJTË MËSOJNË PËR RREZIKUN NGA DEZINFORMIMI NË MEDIA

Fundjavën që shkoi OJQ Horizonti i Ri realizoi edhe një sesion trajnues me të rinjtë nga Malësia dhe Ulqini. Mysafir ligjërues në këtë aktivitet ishte gazetari Ismet Kallaba, i cili për vijuesit e programit

Uruçi: FASADAT NË FOKUSIN E BASHKËPUNIMIT TË KOMUNËS DHE FAKULTETIT NË TIRANË
Uruçi: FASADAT NË FOKUSIN E BASHKËPUNIMIT TË KOMUNËS DHE FAKULTETIT NË TIRANË

Studentët e vitit të pestë dhe profesorët e Fakultetit të Arkitekturës dhe Urbanistikës (FAU) të Universitetit Politeknik të Tiranës, qëndruan këtë fundjavë në Ulqin. Arsyeja e vizitës ishte detyra e tyre

CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të mërkurën më 30 nëntor, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: Në periudhën prej orës 8 deri në 15,00 – Pistulli,