I.Kallaba: PAKICAT, E VEÇANËRISHT SHQIPTARËT, JANË QYTETARË TË RENDIT TË DYTË

Koha JavoreGazetari i të përjavshmes “Koha javore”, e cila botohet në Ulqin në gjuhën shqipe, Ismet Kallaba, vlerësoi se nëse i referohemi këtyre 27 viteve të shumëpartiakësisë në Mal të Zi do të vërejmë se pjesëtarët e pakicave, por sidomos shqiptarët, vazhdojnë të jenë qytetarë të rendit të dytë.

“Kjo tregon për mosbesimin e pushtetit ndaj pakicave, posaçërisht ndaj shqiptarëve. Dhe kjo nuk vlen vetëm për partitë politike shqiptare, por mosbesimi ekziston edhe ndaj shqiptarëve që janë në partitë malazeze. Kështu për shembull, me sa di, Partia Demokratike e Socialistëve, e as ndonjë parti tjetër e ashtuquajtur qytetare, nuk ka pasur asnjë ministër shqiptar në periudhën e shumëpartiaksisë në Mal të Zi”, shkroi Kallaba në numrin e fundit të kësaj reviste.

Ai shtoi se shqiptarët nuk mund të drejtojnë asnjë ministri tjetër por edhe në përbërjen e qeverisë së re për ta është rezervuar Ministria për të drejtat e njeriut dhe pakicave.

Kallaba shtoi se, derisa të mos zgjidhet dikush nga pakicat në vendet udhëheqëse, si President, kryeministër ose kryetar i Kuvendit, Mali i Zi nuk mund të lavdërohet me shkallën e demokracisë së arritur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

“Riviera e Ulqinit”: QAMIL HOXHA DREJTOR I RI EKZEKUTIV
“Riviera e Ulqinit”: QAMIL HOXHA DREJTOR I RI EKZEKUTIV

Menaxheri i diplomuar i hotelerisë Qamil-Qamo Hoxha është drejtor i ri ekzekutiv i Kompanisë „Riviera e Ulqinit“. Këtë vendim Bordi i Drejtorëve të kësaj kompanie

Presidentja e Kosovës viziton Malin e Zi: FILLIMISHT NË PODGORICË, PASTAJ NË ULQIN
Presidentja e Kosovës viziton Malin e Zi: FILLIMISHT NË PODGORICË, PASTAJ NË ULQIN

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani, në fillim të muajit të ardhshëm do të qëndrojë për një vizitë zyrtare dyditore në Mal të Zi,

Ulqin: NË FUND TË JANARIT SHIJOHET NOTI NË PLAZHIN E VOGËL (Video)
Ulqin: NË FUND TË JANARIT SHIJOHET NOTI NË PLAZHIN E VOGËL (Video)

Sot ishte një ditë e bukur në Ulqin, të cilën qytetarë të shumtë e shfrytëzuan për shëtitje apo punë në Ullishtë. Në të njëjtën kohë,

Komuna e Ulqinit: Kryeministri me ministra në vizitë të martën
Komuna e Ulqinit: Kryeministri me ministra në vizitë të martën

Të martën, më 31 janar 2023, komunën e Ulqinit do ta vizitojë delegacion i Qeverisë së Malit të Zi në krye me kryeministrin dr. Dritan

Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS
Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS

Këtë vit bëhet gjysmë shekulli nga fillimi i funksionimit të Qendrës naturiste në Adë të Bunës. Në korrik të vitit 1973 u pritën mysafirët e