I.Karamanaga: RRUGA DREJTË ZEMRËS SË TURISTËVE SHKON NËPËR LUKTHIT

Ismet KaramanagaPër 2,5 mijëvjeçar të kohëzgjatjes së këtij qytetit, ndërthurjes së frytshme të nëntë shtresave të mëdha kulturore, gërshetimit të civilizimeve, popujve, religjioneve dhe adeteve, detarët, kusarët dhe tregtarët nëpër të gjithë shtetet e Mesdheut, shkëmbimit me pjesës e pasme buzë fushës pjellore dhe klimës së volitshme, e bëri që Ulqini të ketë kuzhinë unike e cila është e shëndetshme dhe shumë e shijshme.

Por, për fat të keq, ushqime tradicionale në restorantet e Ulqinit ka pak.

“Mysafirët gjithnjë e më shpesh kritikojnë mungesën e imagjinatës dhe ofertën industriale në lokalet tona. Prandaj synimi jonë duhet të jetë që turistëve ti ofrojmë ushqimet autentike të Ulqinit të cilët duhet të përcillen nga tregimi se sa shekuj përgatiten në këtë mënyrë. Sepse mysafiri bashkëkohorë kërkon origjinalitetin edhe në tryezë, tregimin të cilin do ta tregojë kur kthehet në shtëpi”, tha kryetari i Shoqatës “Kalaja” dhe punëtori i njohur turistik Ismet Karamanaga duke konstatuar se rruga më e shkurtë drejtë zemrës është përmes lukthit.

Sipas të dhënave të Organizatës Botërore Turistike, madje 88,2 për qind e destinacioneve turistike merr parasysh gastronominë si element strategjik në definimin e imazhit dhe brendit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…