I VETMI QYTET NË BOTË ME PESË EMRA!

Panorama_of_Ulcinj_in_Montenegro_(2)Ulqini është ndoshta qyteti i vetëm në këtë planetë i cili ka pesë emërtime.

Përveç Ulqin dhe Ulcinj, ky qytet në gjuhët romane quhet Dolcigno, ndërsa në turqisht Ylgyn.

Ndjekësit e mesisë së fundit të rremë Shabataj Cvi, i cili vdiq këtu më 17.9.1676, e quajnë Alkum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…